Да да! Ти разправяй за ония декари с мавруд, пък чакай да говорим виртуално...
Да да! Ти разправяй за ония декари с мавруд, пък чакай да говорим виртуално...
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Моите домати пострадаха от мана или нещо подобно. Почти всяка година се повтаря една и съща история. Наторявам с оборски тор и прекопавам парче земя. Засаждам домати. В ранна пролет, доматите често стават жертва на голи охлюви. По-късно, със затопляне на времето, доматите растат бързо и охлювите престават да са проблем. Започвам профилактично пръскане с Купроцин супер до момента, когато доматите започнат да зреят. Тогава преустановявам пръскането, защото препаратът има 14 дневен карантинен срок, а аз ги бера всяка седмица. След седмица или месец, доматите стават жертва на мана. Долните листа изсъхват. Остават зелени само върховете. Изоставям доматите и започвам да си купувам домати от пазара. Тормози ме мисълта, че напълно логично е, доматите, които си купувам, също да са пръскани с фунгициди. Повечето препарати за домати имат 14 дневен карантинен срок. На външен вид, по нищо не личи, дали доматите са третирани с препарати за растителна защита или не са. Обмисля идеята да си построя или закупя малка оранжерия за домати. За лична консумация на домати, тя няма да се изплати.
Вече на трета и четвърта китка долните листа се махат. Въпреки това пак продължават да се маносват отдолу, но оцеляват.
По кое време на денонощието?
с вода от гераня с маркуч 1 цол![]()
Сигурно бележиш с нещо вадите?
Как поливаш друмев- гравитачно или капилярно?
Аз вечер си поливам и да ви кажа съм доволен
Ми ти все си си доволен..Браво!..Презумпция а да се полива сутрин е именно ПО-ниската температура,но това си зависи и от географията.При мен в Тракия,през деня напича и земята се затопля и ако почна да поливам над вечер,напечената земя изпарява водата,а парата "бие"отдолу растението.Освен това,температурната разлика м/у водата и земята действа също,като да изпиеш ледена бира след напичане,изпотяване....
20160729_192851.jpg
Явно и на пчелите им харесва??
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))