Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 179 от 186 ПърваПърва ... 79129169177178179180181 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,781 до 1,790 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Извадил съм 3,5 кг овошки дето хич не са главна паша.акацията се провали при мен. А липовата паша току що приключи. Така че като незнаеш не дрънкай глупости.за твое сведение разборните кошери в моя район не дадоха и 50 грама овошки та по полека се изхвърляй в мохабетите.Като е немислимо нещата да се пишат наизуст ти защо пишеш наизуст а?
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Чудно ми е как ще вкараш този термометър там, където е пилото без да пробиваш дупка.
    Колега казах го вече ще забия шилото в междукорпусието в клея като се възпползвам от неточната работа на дърводелеца и ще влезне в зоната на пилото и ще покаже. Има достатъчно нестиковани корпуси ще стане.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    [QUOTE=vasilevsa;99481 Експеримент ще има чака се термометъра. И какво ти ще повярваш на теста ми за опаразитеност ли? [/QUOTE]

Защо да не ти повярвам според мен това че подържаш една теза не значи че си лъжец, поне така мисля. Аз няма да се усъмня в твоите думи по скоро бих умувал ако няма никъкъв акар или много нисък % дали е така по тезата или от нещо друго.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Дадох примера за Галилей защото е признат чак когато е имало доказателства за теорията му и е потвърдена, не че не е бил прав.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Извадил съм 3,5 кг овошки дето хич не са главна паша.акацията се провали при мен. А липовата паша току що приключи. Така че като незнаеш не дрънкай глупости.за твое сведение разборните кошери в моя район не дадоха и 50 грама овошки та по полека се изхвърляй в мохабетите.Като е немислимо нещата да се пишат наизуст ти защо пишеш наизуст а?
    Ще направя опити ще моля ако прави и Матеев да се убеди че кошерите са изпълнени точно.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Колега казах го вече ще забия шилото в междукорпусието в клея като се възпползвам от неточната работа на дърводелеца и ще влезне в зоната на пилото и ще покаже. Има достатъчно нестиковани корпуси ще стане.
    Трябват ти поне три точки на едновременно измерване на температурата - на входящия въздух, на пилото и на изходящия въздух (осреднената температура в кошера).
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Трябват ти поне три точки на едновременно измерване на температурата - на входящия въздух, на пилото и на изходящия въздух (осреднената температура в кошера).
    Интересуваме температурата в зоната на пилото там е разковничето. Температурата в целия кошер не е интересна.

Ангелче, един въпрос за размишление.
    Твърдиш, че поради спецификата на устройството на ЯК, пчелите в него по-лесно поддържат оптимална температура, съответно и лесно увеличават температурата до 36 градуса и така пилото се излюпва на 19-ия ден, а акарите остават полове незрели. Приемам че, това е безусловно вярно и точно.
    Следователно в разборните кошери пчелите много по-трудно контролират температурата. Твое твърдение. Приемам и него за абсолютно вярно.
    Та въпроса е следния, защо през Юли и Август, когато температурите превишават 36 градуса, следователно на пчелите в разборните кошери им е много трудно да поддържат оптимална температура от 34 градуса, се получава, че точно в този момент акарите в кошерите стават най-много. Противно на твоята теория. Излиза, че в горещо време в разборните кошери температурата е много подходяща за ранно излюпване на пчелите, но това не пречи на акарите, дори напротив. Как ще го обясниш?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Факт е че при по-ранно люпене на пчелите акара не е полово зрял затова предпочита търтеевото пило,заради по-дългия срок за люпене. Тази теза се държи и от естонския пчелар Андрес Раава.
    Да ама един колега тук от форума ми каза да слагам стр. рамка от края щото акара обичал хладно не обича жега както казваш и ти и знаем че търтиевото пило е по края та затова и там ходи Вароа.
    А къде е истината аз си нямам напредстава.
    Предполагам че разбираш ако хипотетично съм решил да заселя 20 японки примерно казано не мога да разчитам само на логически изводи и умозаключения без доказателства.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ангелче, един въпрос за размишление.
    Твърдиш, че поради спецификата на устройството на ЯК, пчелите в него по-лесно поддържат оптимална температура, съответно и лесно увеличават температурата до 36 градуса и така пилото се излюпва на 19-ия ден, а акарите остават полове незрели. Приемам че, това е безусловно вярно и точно.
    Следователно в разборните кошери пчелите много по-трудно контролират температурата. Твое твърдение. Приемам и него за абсолютно вярно.
    Та въпроса е следния, защо през Юли и Август, когато температурите превишават 36 градуса, следователно на пчелите в разборните кошери им е много трудно да поддържат оптимална температура от 34 градуса, се получава, че точно в този момент акарите в кошерите стават най-много. Противно на твоята теория. Излиза, че в горещо време в разборните кошери температурата е много подходяща за ранно излюпване на пчелите, но това не пречи на акарите, дори напротив. Как ще го обясниш?
    Превишават само през деня, а през нощта какво става? Бума на развитието на акара вароа съвпада с бурното нарастване на пчелното семейство в ранна пролет, през месеците които цитираш ако преди това не е поддържана си вече обилно заразен. през месеците юли и август почти не се отглежда търтеево пило. Ако се бе запознал по детайлно с акара вароа щеше да си отговориш на въпроса сам. С най-добри чувства.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ako днес се направи тест за наличието на акар какво ли ще покаже съответно и късна есен?

Аналогичен тест може да се направи и на новосъздадено семейство в разборен кошер.

п.п. и колко часа му трябва температура да загине акара 24... При какви размери искаш да се направят тестовете за ЯК кое приемаш за стандарт?

Страница 179 от 186 ПърваПърва ... 79129169177178179180181 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •