Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Трябва да уточним при какъв диаметър са тези 60 см. за пилото. Стандартнния ЯК мисля беше 22 см. вътрешен размер, а Слави до колкото си спомням гледа в ЯК с вътрешен размер 30 см.

Аз също съм заложил експеримент с нещо като ЯК. 2017 ще кажа резултати. За сега в кошерите са хванати рояци, които се развиват, но не съм ги гледал от 2 седмици не мога да кажа до къде са стигнали.
    Стандартна японска тръвна, 22/22 см. Това са данните за пилото след главна паша от треви. 60 см. пило, над което има само мед.

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    А как се разбира,докъде са стигнали далаците и кога е станало време да се сложи нов корпус под семейството,като не се правят прегледи?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Стандартна японска тръвна, 22/22 см. Това са данните за пилото след главна паша от треви. 60 см. пило, над което има само мед.
    При мен има пило на 4 магазина/фарар/или на корпус ДБ и 2 магазина, сами може да сметнете височината.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    При мен има пило на 4 магазина/фарар/или на корпус ДБ и 2 магазина, сами може да сметнете височината.
    При теб е друго заради ползването на рамките в зоните нямаш само пило нали? Рамките с восъчните основи се възприемат от семейството като повредени пити, за строежа действа инстинкта за ремонт, т. ест строи се нерационално, като няма обилен притока на нектар тия пити се построяват и осеменяват ударно от майката, докато при нас не е така, строят се пити, когато съществуващите са на 80 процента запълнени с пило и мед само тогава, когато както вече казах действа инстинкта за ремонт не е така.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    При теб е друго заради ползването на рамките в зоните нямаш само пило нали?
    Не,има си мед, но незабравяй и размера на мойте рамки. Все пак на височина си е пак колкото вашите/60 см пило/.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Не,има си мед, но незабравяй и размера на мойте рамки. Все пак на височина си е пак колкото вашите/60 см пило/.
    Заради рамките имаш мъртъв обем първото питите са ти прекъснати вертикално.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Защото подхранваш постоянно я недей подхранва и тогава ще видим колко пило ще имаш.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Защото подхранваш постоянно я недей подхранва и тогава ще видим колко пило ще имаш.
    Все още захарта струва по-евтино от меда, но както върви, ако се доближат цените, ще им оставям по два магазина с мед и пак ще се развиват така.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Както и да е обещанието съм си го изпълнил, тези които да следили темата знаят затова. Дал съм клипове снимки дори и на меда. Инак ЯК е най-ужасния кошер на света, даже не можеш го открадна ако ти е мил живота. Не съветвам никого да го ползва напротив по се радвам като се ползват стандартните системи. Аз съм го избрал за себе си и съм доволен. Съветвам Ви да не го ползвате. отговорих на няколко въпроса на колеги това беше. Живи и здрави и късмет.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •