Според мен е смесица от бодил,билки,люцерина и каквото е имало нацъфтяло наоколо.Медът е много хубав и ароматен.
Вчера прехвърлях тенекиите в мазето да освободя място за новия мед и ми направи впечатление че рапицовия мед не е стегнал. За разлика от него слънчогледа от миналата година е на камък. Отрових една тенекия да видя какво става и меда е сладък и е на рядка каша а когато го извадих за 5-6 дена стегна. На какво се дължи това?
Внимавай да не вкисне защото обикновено в мазето е по влажно
В туй топло време миналогодишният слънчоглед като нищо може да тръгне. Особено ако има и влага - гледал съм го филма. Интересно, че рапица в буркани съм я държал по 2-3 години експериментално в необитаема селска стая - лятото става на боза, есента стяга и й няма нищо. Държи пущината.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Аз ползвам и един дълъг нож за хляб.Той е назъбен и когато питите са наддадени се изчистват на100% ,без да се разрушават.
Нож за рязане на изолационна вата също върши страхотна работа. И цената му е около 8-9 лева.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))