Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 160 от 186 ПърваПърва ... 60110150158159160161162170 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,591 до 1,600 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Явор и ще стил при мен няма адаш но череши и вишни е пълно
    шестил е добре

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Каква бе теорията на Василевса и Слави? Темата стана прекалено дълга и не мога да се ориентирам и да я намеря.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Каква бе теорията на Василевса и Слави? Темата стана прекалено дълга и не мога да се ориентирам и да я намеря.
    Няма акар в Японката и т.н.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Няма акар в Японката и т.н.
    Че в тесни и високи - топли кошери при люпене на пило при 36 градуса акара не може да се размножава и семействата не боледуват от акароза. Това е по-общо казано. всеки знае, че в тесните кошери семейства се развиват по-бързо но малко хора се питат защо, ами защото при люпене на пило при по-висока температура пчелите излизат примерно при 36 градуса на 19 ден, а не както всякъде пишат 21.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Имам един рояк в циментов дирек сигурно е 3/4 метра по протежението. Като напече излиза целия отвън бая пчела и така вече 3 та година
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    И никой не му слага лентички, и други пестициди за да го лекува от акар.
    Независимо от липсата на лечение против акар, независимо от трудните условия за живот е оцелял 3 години, на този пек и жега през лятото.

Точно това е теорията, при малък диаметър на гнездото, не се развива акар.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    От единични случаи не могат да се вадят заключения за цялото множество от събития или възможности.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    От единични случаи не могат да се вадят заключения за цялото множество от събития или възможности.
    Оказва се Матеев, че не са единични случаи, известния естонски пчелар Андрес Раава пише затова. Аз не третирам и имам здрави семейства, няма и да третирам, тия химии не са добре.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не са единични случаите. Интернет е пълен с клипове и с информация по този въпрос, и има много пчелари които практикуват това пчеларство.
    Друг е въпросът, че търговците на восъчни основи ще направят всичко възможно да пресекат опитите на пчеларите да не ползват восъчни основи, с най-различни заплахи за качеството на градежа. Това важи и за търговците на лекарства против акар, ще направят всичко възможно за да ни уплашат, че пчелите ще умрат ако не си купим лекарствата.
    През тази година не съм ползвал восъчни основи в многокорпостните кошери, пчелите градят нормално и не ми пука.
    Не съм ползвал лекарства против акар.
    А това което направи Василевса е супер!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    ...търговците на восъчни основи ще направят всичко възможно да пресекат опитите на пчеларите да не ползват восъчни основи, с най-различни заплахи за качеството на градежа. Това важи и за търговците на лекарства против акар, ще направят всичко възможно за да ни уплашат, че пчелите ще умрат ако не си купим лекарствата...
    И как ще го направят? Наистина ли го вярваш, добри ми човеко? Те много всемогъщи тез търговци!
    А за теорията на безрамковите кошери нищо лошо не мога да кажа, докато не видя сериозно проучване на плюсовете и минусите, направено по всички правила на научното изследване. Да не се окаже, че е по-добре да имаш 500 такива японски тръвни, дето сами се гледат, отколкото 200 ЛР кошери, около които се скъсваш от работа и винаги има риск всичко да отиде на вятъра. Това ми прилича на тактиката със соларните панели, за които навремето в соларния си форум Матеев твърдеше, че е по-добре да сложиш много панели с ниска цена и умерено КПД, отколкото скъпи панели с високо КПД на следящ тракер. И го беше подкрепил със солидни сметки напред в годините. Наздраве!
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 160 от 186 ПърваПърва ... 60110150158159160161162170 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •