Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 126

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Правили ли сте измервания на температурата когато е много топло разликата между дървено и фибранено оплодно съндъче ?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от grand_pn Виж публикацията
    Правили ли сте измервания на температурата когато е много топло разликата между дървено и фибранено оплодно съндъче ?
    Не съм се сещал, но идеята е добра. При следващите горещини пак ще забода няколко термометъра по различните видове кошери и нуклеуси.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от grand_pn Виж публикацията
    При наличие на пчели и пило вътре, ще е почти еднаква и в двете. При празни сандъчета поставени на слънце, предполагам че във фибрана ще се стопля по-бавно.

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    И аз тази година пробвах със роеви маточници във оплодно.Само,че аз не ги приспивам и съндъчетата са напълно празни без пило и основи.Слагам два маточника тръскам пчели от същия кошер преди това съм и сложил захарен сироп и питка.След това закарах съндъчетата на друг пчелин и въобще не съм ги затварял.За сега от три съндъчета три майки.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Мен ми беше интресно по тоя метод с приспиването, както го прави примерно Матеев и не само...
    Защото не се съобразяваш от къде са маточниците и т.н.
    Този пост е редактиран от nikawr; 08.06.2017 в 13:15.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •