Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
Ангеле обичам да ти чета постовете интересни са но снощи не ми се спореше на теория е така ама на практика е малко по друго.
Градежа не е нещо стационарно точно сега по това време на годината не другия месец а сега в моя район силните те са ми около 30% под силен разбирам 10рамков плодник Дадан Блат + 3 магазина или 2 плодника + 1 магазин.Ами майките са горе и градят най добре най отгоре в плодника само перга и малко запечатано пило.
Досега не съм виждал перга в магазините щото снощи каза че майките нямат място там.
Восъчните основи са повредени пити така се възприемат от пчелата, изграждането им в смисъла на казаното от мен не е строеж, а ремонт. Тя не започва да строи пита, а да ремонтира съществуваща такава. Ако на моя кошер му надставя корпус отгоре няма да строи нищо, затова казвам че модерните кошери със собствената им сбъркана инфраструктура объркват нормалния живот на пчелното семейство, може да ме критикувате както искате, но е така.
Така, че там има вариации. майката не бива да е в магазина и да снася върху пергата не е правилно това пергат трябва да е около пилото на венец и върху него. градеж има при мен при Вас има ремонт на пити.