Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 23 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 222
    Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Колеги здравейте!!
    Изчетох всички рецепти които сте написали--но уви всички са свъзани със думата- мед.А аз като начинаещ пчелар не разполагам с такъв.
    През миналата година закупих 20 отводки които са настанени съответно в 4-ри 8-ци ДБ 10 в 10 -ци ДБ и 6 и 12-ци ДБ с по 2-3 мазини--втора рака.
    Аз вече подхраних по веднъж в началото на Януари--беше ме страх някое от слабичките ми семейства да не даде фира
    Подхранването направих с BEE FONDA Thymol. Но ми казаха че не е от най качествените храни

Аз съм от Враца а на пчеларския при нас в момента има АПИТОМ на Евротом -или нещо подобно звучеше!!!
    Ще съм много благодарен на всеки които ми даде насока дали е ползвал такава храна и впечетлението му от нея!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    "
    Ще съм много благодарен на всеки които ми даде насока дали е ползвал такава храна и впечетлението му от нея!
    "
    http://pchelari.com/forum/viewtopic.php?t=3489

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Благодаря на зуница за коментара
    Още утре ще ходя до пчеларския да си закупя от тази сръбска храна!!!

Надявам се пчеличките ми да я харесат wink; и да я хапнат с удоволствие!!!!

Здравейте колеги.
    Преди седмица забърках и напълних една голя-я-яма торба с питки за подхранване. Сложих пудра захар,мед, белтъчини,минерали,витамин и,микроелементи и други полезни за зимуването на пчелите вещества и съединения.
    Студеното време ме спря,но след 2-3 дни ще отскоча до гората.Ще намеря хралупите на пчеличките,ще ги разровя /да се информирам за състоянието им и да видя от какво имат нужда/ и ще ги подхраня с тази дадена от бога и приготвена от мен храна.
    Предлагам да полагаме непрестанни грижи не само за собствените си пчели,но и за гладуващите им сестри в гората.
    Бог да им е на помощ.
    "Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Е колега Лежаков, допада ми чувството ти за хумор, че то напоследък пчеларите като нямаме работа по пчелина , почваме да мислим за глупости и като гледам и кавги.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Цитат Първоначално публикувано от Лежаков
    Здравейте колеги.
    Преди седмица забърках и напълних една голя-я-яма торба с питки за подхранване. Сложих пудра захар,мед, белтъчини,минерали,витамин и,микроелементи и други полезни за зимуването на пчелите вещества и съединения.
    Студеното време ме спря,но след 2-3 дни ще отскоча до гората.Ще намеря хралупите на пчеличките,ще ги разровя /да се информирам за състоянието им и да видя от какво имат нужда/ и ще ги подхраня с тази дадена от бога и приготвена от мен храна.
    Предлагам да полагаме непрестанни грижи не само за собствените си пчели,но и за гладуващите им сестри в гората.
    Бог да им е на помощ.
    Браво колега. Точно така. Няма да сме егоисти и да си храним само собствените пчели.

Ако ти трябва помощ, обади се.

Новобранец съм.След всичко прочетено и аз се престраших и днес им дадох готови питки Апитом с прашец . В двата кошера пчелите бяха над рамките.Това признак на глад ли е наистина.Ако е така значи зимните прегледи са наложителни, иначе ще имаме непрезимували пчели, особенно като нашите отводки на по 4 рамки

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Здравей, Кентавър, зодия Стрелец ли си?

Това, че пчелите са отгоре на тези минусови температури, е сигурен признак /поне за мен/, че нямат запаси на питите, на които са.

Хубаво, е че си им сложил питки.

Според мен е грешка, че питките съдържат прашец. В този момент, при тези минусови температури и при положение, че на някои места пчелите не са се облитали доста дълго, питки с прашец не трябва да се дават.
    Освен това, при положение, че отдавна не са се облитали, спасителните питки, които се дават е желателно да не съдържат захар, а да са от кристализирал мед.

Освен това, при положение, че отдавна не са се облитали, спасителните питки, които се дават е желателно да не съдържат захар, а да са от кристализирал мед.
    Какви са тези питки само от мед без захар ? Нали и най-кристализиралия мед е достатъчно течен за да потече в кошера и затова се сгъстява с пудра захар. Ако има друг начин, споделете.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Меда се слага в найлонов плик,разстила се на тънко /да може да се побере в надрамъчното пространство/и се надупква с остър предмет,примерно вилица.

Страница 8 от 23 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •