Tsc1, поста ти няма нищо общо с действителноста. Ти не знаеш кога е началото на сезона и т.н. има теми които са доста горещи и некомпетентното ти мнение може да ти донесе само негативи.
С Апитрейд не съм работил, но за тяхната работа чувам само положителни коментари. До колкото съм запознат, а аз съм имформиран човек това е фирма която си държи на думата. Моите претенциии към тях са че ни дезинформират за да поддържат изкупните цени много под цените на балканите че и в цяла европа. Това е част от тяхната работа и те трябва да я вършат много "нежно" за да не обират негативи. Сега малко се издъниха и обраха малко пчеларска злоба и само защото правилата го забраняват не бяха псувани публично до десето коляно. В това също има позитиви защото действа като предпазен клапан за изпущане на парата от пчеларите, а на тях мноооого им дойде този сезон. От доста време има подготвен от колеги сигнал към министерството респективно НАП, Агенция читници, КЗК, ДФЗ, ОЛАФ и т.н. Този сигнал колегите не го пускат по една единствена причина. След него ще последва апокалипсис в бранша и може да се окаже че ще извадим все пак някакъв мед от слънчогледа но няма да има на кой да го продадем. Аз нямам съмнения че този сигнал ще тръгне по съответния ред рано или късно, апокалипсиса е търговията с мед ще настъпи. Така и трябва. Случки като тази във форума само изпускат парата и отлагат еременно неизбежното.
В една друга тема се видя колко скромни искания за цена имат пчеларите- 5,50 - 6,50 за рапица, слънчоглед и букет. Изкупвачите които ни се пишат за парньори въобще не искат да чуят за такива цени и за това се стига до тук. Сега се почва надхитряване и ще видим на края кой без кого не може БГ изкупвачите без БГ пчеларите или обратното. Аз си мисля че по скоро изкупвачите ще пострадат и ще бъдат заменени с нови от колкото пчеларите. Има и трети вариант Те вдигат леко цените и ни замазват очите и играта продължава. Това е доста лош сценарий, но за съжаление е най-вероятен.