Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 51 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 510
    Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    10 дни не бях виждал кошерите, но преди това им осигурих достатъчно работа. През тези 10 дни все бях на тръни защото чета за какво роене става въпрос. Днеска ги отворих, роево настроение няма, но такова нещо не съм виждал, нямаха по нито една килийка мед. Страшен глад. Само един , който е супер силен сложил даже в магазина на една рамка.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    10 дни не бях виждал кошерите, но преди това им осигурих достатъчно работа. През тези 10 дни все бях на тръни защото чета за какво роене става въпрос. Днеска ги отворих, роево настроение няма, но такова нещо не съм виждал, нямаха по нито една килийка мед. Страшен глад. Само един , който е супер силен сложил даже в магазина на една рамка.
    Глад се наблюдава не само при теб ....При мен нападат и ограбват отводките,независимо,че са стеснени колкото 2 пчели разстояние и че ги храня вечерно време.Просто много калпава година се очертава.

Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    Че са гладни гладни. Аз до преди 2 седмици храних и миналата седмица два многокорпусни бяха заложили роеви маточници, направих 6 отводки и имаше по една пълна рамка на корпус и нещо като венец по рамките , но няма приток на нектар. Днес обаче се намърда в капана як рояк покри 6 рамки. Тая година ще правим отводки ще ловим рояци и ще увеличаваме армията.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    Вчера и днес хубаво време и резултата е налице, между 3 и 6 рамки пълни с мед в магазините. Дано вече се оправя това време.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    ...
    Ти докъде я докара? ДБ или ЛР?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    ДБ, четири са в момента, като след липата( ако даде господ) може да ги увелича с още един два. Небързам за никъде, а и те са само за лична консумация и разпускане. Като отида при тях сядам и по 3-4 часа ги гледам как работят и за нищо друго не мисля. Голям кеф ми доставят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    Иначе времето отново се скапа, от снощи като е заваляло и неспира. Темпетатура около 10 C°, няма жива пчела навън.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    ДБ, четири са в момента, като след липата( ако даде господ) може да ги увелича с още един два. Небързам за никъде, а и те са само за лична консумация и разпускане. Като отида при тях сядам и по 3-4 часа ги гледам как работят и за нищо друго не мисля. Голям кеф ми доставят.
    Браво, така и предполагах! Гледането на пчели е голяма работа, както вече си разбрал. Най-важното е да не им пречиш.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Малко добри новини.Липата цъфна и приноса на нектар е повече от добър.Така е от няколко дни.Има вече пълни магазини с нектар на по-силните семейства и градежа е добър.Ако задържи така няколко дни ще е супер.Ако пък и завали ще стане още по-добре.Дано само малко да охлади ,че вчера беше над 35 градуса и може липата да прецъфти бързо от жегите.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Малко добри новини.Липата цъфна и приноса на нектар е повече от добър.Така е от няколко дни.Има вече пълни магазини с нектар на по-силните семейства и градежа е добър.Ако задържи така няколко дни ще е супер.Ако пък и завали ще стане още по-добре.Дано само малко да охлади ,че вчера беше над 35 градуса и може липата да прецъфти бързо от жегите.
    А вечерта на центъра мистър Джо Лин Търнър вдигна градусите с поне десет отгоре- и нямаше такива с топлинен удар. Кораво племе сме това рокаджийте.

Страница 22 от 51 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •