Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 321 от 683 ПърваПърва ... 221271311319320321322323331371421 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,201 до 3,210 от общо 6828
    Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от rado72 Виж публикацията
    Ами точно защото я освободиха и убиха за това питам.И пак са без майка.Затова новата съм я сложил и няма как да я освободят ще пробвам вторник-пък кво стане
    Здравей. Ще трябва да бъдеш малко по-търпелив. Майки излюпени на 26-27.05 и30-31.05 пронесоха 15-16.06! Добре е да тестваш с рамка на която има яйца. При положение, че майката е стояла 2-3 дни в клетка и не е освободена, внимателно разтвори рамките и обърни внимание на поведението на пчелите спрямо майката в клетката! Ако са спокойни и се опитват да контактуват с нея(да я хранят) през дупките, вероятно са я приели. Видиш ли, че се опитват да жилят през клетката, може би вече си имат майка. Просто не е пронесла.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Може ли слънчеви?

Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    Притесненията отминаха. Днес реших да търся майка в рояка и я намерих , доста едра и беше снесла яйца на една пита които бяха полегнали т.е на 2 дни, но ги видях с лупа явно очилата са ми слаби. Все пак измина почти месец от както го хванах това е странното. Благодаря за отговорите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    jenia , провери си плодника дали не е задръстен с мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Jenia
    сложи ако искаш още един магазин между пилото и магазина с мед.Най отгоре да е нектара после празния после този с пилото и накрая плодника. Идва паша трябва ти празни килиики.Повече килиики повече пчели и мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Тиква Виж публикацията
    само проблемното семейство е на 6 рамки!
    Ако В.О. са добри и всичко друго е добре сложи В.О. посредата между пилото вече е топло.По принцип пчелите градят най добре посредата и най отгоре. Трябва млада пчела за строеж не че и старите не могат да си регресират восъчните желези ама си трябва младо.И семейството ако покрива 6 рамки трябва да гради по малко.Може да пробваш да сложиш В.О. на друго семейство и като поизградят теловете прехвърляш на това да я довършат.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Земляк, аз ти предлагам да почваш фарарите. Цепи на две и по два маточника.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Земляк, аз ти предлагам да почваш фарарите. Цепи на две и по два маточника.
    С един не става ли?

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    И аз да споделя и да поискам мнение БЕЗ ШЕГИ като горните постове
    На 14.05.2016г. убих старата майка която вече беше на батерии горката и сложих нова оплодена майка(закупена) за жалост не я приеха,да добавя нямаше заложени маточници проверих внимателно.Направиха си маточници оставих само два които ми харесаха най-големите.Майката се излюпи,миналата седмица я видях.Да предположа че се е излюпила към 2-3 този месец.Килийките миналата седмица бяха излъскани идеално това означавали че чакат майката да снася вече и подготвят питите за снасяне.
    Утре ще ходя до пчелина ако евентуално няма пило снесено,ще сложа от друг кошер контролна рамка с прясно пило на 2-3дена да проверя дали ще заложат маточници.Мина месец вече и се притеснявам да не стане търтофка това семейство или бъркам.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    И аз да споделя и да поискам мнение БЕЗ ШЕГИ като горните постове
    На 14.05.2016г. убих старата майка която вече беше на батерии горката и сложих нова оплодена майка(закупена) за жалост не я приеха,да добавя нямаше заложени маточници проверих внимателно.Направиха си маточници оставих само два които ми харесаха най-големите.Майката се излюпи,миналата седмица я видях.Да предположа че се е излюпила към 2-3 този месец.Килийките миналата седмица бяха излъскани идеално това означавали че чакат майката да снася вече и подготвят питите за снасяне.
    Утре ще ходя до пчелина ако евентуално няма пило снесено,ще сложа от друг кошер контролна рамка с прясно пило на 2-3дена да проверя дали ще заложат маточници.Мина месец вече и се притеснявам да не стане търтофка това семейство или бъркам.
    Има вероятност да намериш 2-3 пити с по една педя пило по тях.

Страница 321 от 683 ПърваПърва ... 221271311319320321322323331371421 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •