Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 320 от 683 ПърваПърва ... 220270310318319320321322330370420 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,191 до 3,200 от общо 6828
    Наблюдател
    Регистриран
    01.05.2016
    Пчеларски район
    Средец
    А мога ли да придам майки,в клетка за 4-5 дена ,ще свикнат ли с нея и след това да я пусна .На 1 кошер тази година пробвах убиха майката.И плодниците ми са забити с мед,дали от това не снасят майките.Но и на строителната рамка няма пило

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2016
    Благодаря на всички отзовали се! Аранис, тези теми съм ги чел, но пак нямам представа какво може да е проблема.Семействата се вече на 9-10 рамки, работя с дадан-блат 10, само проблемното семейство е на 6 рамки. Храня всички през ден с 300 грама сироп 1:1 + стартовит. Майките са миналогодишни, снасят добре, меда е малко, но като се има предвид дъждовното време е обяснимо. Ако увелича храненето на пълна хранилка през ден на проблемното семейство-дали ще има ефект?
    П/С : Чувство за хумор имам в излишък
    Когато е добронамерено, а не с цел заяждане.
    Поздрави!
    Пчеларствам в Старцево близо до Златоград!

Потребител
    Регистриран
    20.03.2016
    И аз се обръщам аз съвет като начинаеща .В единият ми от кошерите майката е осеменила вторият магазин .Всичките десет пити са плътно покрити със запечатано пило .Магазина над корпуса е пълен с мед и е пред запечатване .Какво да направя ,да сваля магазина с пилото над плодника ,или да го оставя така както си е .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jenia Виж публикацията
    И аз се обръщам аз съвет като начинаеща .В единият ми от кошерите майката е осеменила вторият магазин .Всичките десет пити са плътно покрити със запечатано пило .Магазина над корпуса е пълен с мед и е пред запечатване .Какво да направя ,да сваля магазина с пилото над плодника ,или да го оставя така както си е .
    Свали го над плодника.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Само Ангел ще ти помогне! Като градски щи отвори очите. А книгите на вторични.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от rado72 Виж публикацията
    А мога ли да придам майки,в клетка за 4-5 дена ,ще свикнат ли с нея и след това да я пусна .На 1 кошер тази година пробвах убиха майката.И плодниците ми са забити с мед,дали от това не снасят майките.Но и на строителната рамка няма пило
    При такъв метод на придаване на майка ти нетрябва да пипаш нищо няма какво да пускаш те сами си я освобождават почети във форума има много писано за различните методи на придаване на майки. Едни и същи въпроси се задават през 2-3 дена според вас кой би имал търпението да ни отговаря на нас начинаещите едно и също дъвкано 1000 пъти. Ако човек няма желанието,времето и капацитета да намери толкова елементарна информация то пчеларсвото като материя не е за него.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Само Ангел ще ти помогне! Като градски щи отвори очите. А книгите на вторични.
    Мерси за рекламата бат тянко.

Наблюдател
    Регистриран
    01.05.2016
    Пчеларски район
    Средец
    Ами точно защото я освободиха и убиха за това питам.И пак са без майка.Затова новата съм я сложил и няма как да я освободят ще пробвам вторник-пък кво стане

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Да попитам и аз нещо.На две от отводките няма яйца,три пъти ги рових за майка,един път сам и два пъти с колеги,майка не видяхме.Заложих яйца преди три дни,днес ги отворих и ни маточници,нито майка видях,само няколко незахранени чашки.Храня през ден с 500мл сироп,градеж-почти половин основа за 7 дена,пчелите са спокойни.Как да постъпя според вас?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Да попитам и аз нещо.На две от отводките няма яйца,три пъти ги рових за майка,един път сам и два пъти с колеги,майка не видяхме.Заложих яйца преди три дни,днес ги отворих и ни маточници,нито майка видях,само няколко незахранени чашки.Храня през ден с 500мл сироп,градеж-почти половин основа за 7 дена,пчелите са спокойни.Как да постъпя според вас?
    Купете си очила. Шегувам се.

Страница 320 от 683 ПърваПърва ... 220270310318319320321322330370420 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •