Е,е,е, нека да проверим има ли чувство за хумор де! Може основите да са боклук, може и друго нещо. Но, ако има десетки семейства, какво щеше да прави? Пак ли тия магарии? Иначе, Аранис е прав, но да му даваш още да чете?
Е,е,е, нека да проверим има ли чувство за хумор де! Може основите да са боклук, може и друго нещо. Но, ако има десетки семейства, какво щеше да прави? Пак ли тия магарии? Иначе, Аранис е прав, но да му даваш още да чете?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Здравейте,тази на 23.05 убих майките на 5 кошера, понеже бяха стари имах и заложени маточници.Маточниците излязоха на 29.05.До вчера нямам прясно пило.Въпросът ми е следния.Ако и във вторник другата седмица нямам,пило,мога ли да взема от отводките или рояците които хванах, прясно пило и да го предам на тези кошери,за да си заложат маточници.Явно нещо е станало с майките.Само да спомена че на 23.05 смених 16 майки и другите са добре
А мога ли да придам майки,в клетка за 4-5 дена ,ще свикнат ли с нея и след това да я пусна .На 1 кошер тази година пробвах убиха майката.И плодниците ми са забити с мед,дали от това не снасят майките.Но и на строителната рамка няма пило
При такъв метод на придаване на майка ти нетрябва да пипаш нищо няма какво да пускаш те сами си я освобождават почети във форума има много писано за различните методи на придаване на майки. Едни и същи въпроси се задават през 2-3 дена според вас кой би имал търпението да ни отговаря на нас начинаещите едно и също дъвкано 1000 пъти. Ако човек няма желанието,времето и капацитета да намери толкова елементарна информация то пчеларсвото като материя не е за него.
Ами точно защото я освободиха и убиха за това питам.И пак са без майка.Затова новата съм я сложил и няма как да я освободят ще пробвам вторник-пък кво стане
Здравей. Ще трябва да бъдеш малко по-търпелив. Майки излюпени на 26-27.05 и30-31.05 пронесоха 15-16.06! Добре е да тестваш с рамка на която има яйца. При положение, че майката е стояла 2-3 дни в клетка и не е освободена, внимателно разтвори рамките и обърни внимание на поведението на пчелите спрямо майката в клетката! Ако са спокойни и се опитват да контактуват с нея(да я хранят) през дупките, вероятно са я приели. Видиш ли, че се опитват да жилят през клетката, може би вече си имат майка. Просто не е пронесла.
Земляк, аз ти предлагам да почваш фарарите. Цепи на две и по два маточника.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Благодаря на всички отзовали се! Аранис, тези теми съм ги чел, но пак нямам представа какво може да е проблема.Семействата се вече на 9-10 рамки, работя с дадан-блат 10, само проблемното семейство е на 6 рамки. Храня всички през ден с 300 грама сироп 1:1 + стартовит. Майките са миналогодишни, снасят добре, меда е малко, но като се има предвид дъждовното време е обяснимо. Ако увелича храненето на пълна хранилка през ден на проблемното семейство-дали ще има ефект?
П/С : Чувство за хумор имам в излишък
Когато е добронамерено, а не с цел заяждане.
Поздрави!
Пчеларствам в Старцево близо до Златоград!
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))