Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 221

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Действието не е 28 дни. Това е карантинен срок. Обозначава периода на ПЪЛЕН разпад. Тоест след 28 дни ако някое животно е къпано с циперметрин няма да има никаква следа от препарата. Иначе препарата спира да действа много по рано, още при първите разпади на съединението, в случая с циперметрина приложен с пръскане този срок е максимум 30-40 мин.
    Да, да. Напълно съм съгласен. Само дето резултатите не са съвсем такива. Без значение дали е действие или карантина. Важното е, че вече втори месец откакто са започнали да измират пчелите и края все още не се вижда. Месец и половина си бях в отпуск и виждам тази картина. Прекратих отпуската си и вече не ходя на пчелина. Не ми се гледа повече това, колкото и да съм корав. На края на месеца ще ида и ако има някакъв живот - добре, ако ли не - майната му. След тези от миналата седмица мисля, че ще намеря ПЪЛЕН разпад. Да живее държавата и всички нейни кадърни управници.
    Този пост е редактиран от solaris60; 16.06.2016 в 20:45.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Мнооого е гадно. Писах вече за подозренията ми за отравянето посредством прашеца който е третиран с отрова. Подозирам че и сега така ще стане. 30-40 мин ще се мре от първото действие на препарата, а после ще има изчезване (дезореантиране) на пчели от последействието на полуразпаднатата отрова внесена с прашеца. Дано да не е така, но да не бъдем прекалени оптимисти, НЕГАТИВЕН ЕФЕКТ ЩЕ ИМА. ПРЕДСТОИ МНООООГО ТЕЖКА ЗИМА.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Не са ми основно занимание пчелите и съм поел ангажименти които нетрябва да отменям.
    Ама като гледам, че до петък вечер няма да ме опрашат. Както нямат мед и са леки като ги затворя малко ми трябва да препаля ивекото. Голяма галимация ще си отворя, но само да съм сигурен, че в община Мъглиж и Гурково - Твърдица няма да се пръска, сменяме жителството.
    Сега търся сигурна информация и хващам гората.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Скоро четох че пръскането с отрови мори не само летящите пчели ами внесен с прашеца не само мори и нелетящите а ми и при преработката на прашеца не може да става добре ферментацията в перга (много по важна от прашеца 7:1 това са аминикиселините които се натрупват в корема и главата и от тях зависи продължителността на живота и имунитета на пчелите като свърши умират природата го е изчислила спрямо летателните часа на пчелата).
    Тезата с недобрата перга обяснява защо пчелите 1-2-3 години се развиват добре например в рапицата ама после фокуса не става получава се слаби семейства който не могат току така да се оправят.
    Дали е вярно не знам само споделям а и не помня дали ставаше въпрос за инсектициди, хербециди или пестициди.

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2015
    Пчеларски район
    Община Димитровград
    До колко може да се вярва на тези летателни планове? За утре 17ти е дадено да се пръска само в едно село в община Димитровград .а днес всички в община Димитровград ни уведомяват,че утре ще пръскат по всички села в общината ....

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Обявено е,че пръскат от две-три летища през тези дни а си правят труда да дават информация само за едно и то в последствие.
    До сега само за един ден са дали и то почти в последния момент.
    Явно е много сложно това високо квалифицирано деиствие.
    Едвам смогват горките.
    Дават си малко зор само за там където се натиска най-много. Другите щом не се оплакват на високо ниво значи са спокойни за бъдещето, което е сигурно.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Добре сте си вие на юг, предупреждават ви и даже летателни планове ви спускат. При нас на север (по точно на северозапад) мълвата се предаваше между колеги от уста на уста и цирка беше по голям. 4 дена затварях и отварях от 6 до 10 часа над 150 кошера, но така и не видях самолет да прелита наблизо въпреки че съм в 10 км зона до Дунав......чак после се усетих че 4000 кв км не се третират така лесно за 4 дни по 4 часа на ден, но поне си раздвижих райберите на кошерите

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •