Извода от тази тема е тук : https://www.youtube.com/watch?v=jsfG9Ctghfw и по-специално в 15:25 мин.
Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
...ако не си решим проблема с цените, всичко друго е безсмислено.
Това нали ти е ясно,че няма как да стане,защото забравяш за ада,казана и защо до него няма пазач...(за българите)
Това пък е следствие,че всеки пчеларства в различен регион и добива е различен,както и качеството му...
От практиката ми и наблюденията ми с бивши колеги в реалния свят на пчеларството е,че медосборът варира между 10;15 и МАКСИМУМ 40 кг. мед от кошер.Колкото повече достигате до 40-те толква качеството е по-надолу...и цената по-ниска !
Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
...Българите сме най-умните, най-работливите, имаме най-хубавата и чиста природа на земята, затова всички ни мразят.
Иронията е разбрана,но изброените качества едва ли се отнасят за нас - виж,за последното мисля,че отговора е ТУК : https://neverojatno.wordpress.com/2012/04/21/prost/ (следва плюене по англичаните)
В една друга тема го бях написал,но ще го напиша пак,но по различен начин:
Ако през тази "лоша" година не добиете поне 10-на кг.мед (и то без подхранване през активния сезон) по-добре си търсете друго препитание...

Искам да напиша и нещо за което в 99% от участниците не си дават сметка.
В тази страна вече не остана какво да се краде и унищожава.Останаха едни гори,които са заложник на дървосекачите.
За мен лично Странджа планина е бита карта,защото там стават такива безобразия,че едва ли подозирате.Мановия мед ще изчезне рано или късно,Стара планина е полуплешива,в момента се унищожава
Пирин,Витоша и Рила с вековните иглолистници,където там посягат предимно заради туризма,които носи ОГРООМНИ пари.Вероятно след 10-на години няма да има и една причина за която да си струва да живееш тук.
Да не забравяме,че и арендаторите предпочитат хибридни слънчогледи,които не се нуждаят от пчели...

Ако оцелеем след 10-на лета ,както и форума...ще си пишем...пчеларството в България и има ли почва тук...
Айде със здраве...