Имам един въпрос, от отговора на който може да зависи направата на един покрив. На втория ми пчелин има стар обор с масивни стени, на който ще махам изгнилия покрив. Какво ще стане, ако новия покрив го направя плосък и за ходене по него /знам как/ и върху него наредя кошерите. Всеки кошер ще е поставен върху отвор в покрива, така, че като мина отдолу и отворя мрежестото дъно, ще виждам долния край на питите. Дали това с нещо ще спомогне за приблизителна оценка на състоянието на кошера, без да го отварям през капака? Освен това зимата мога да поддържам някаква константна температура в сградата, която директно ще се предаде на кошера през мрежестото дъно. Ще мога да виждам и подмора върху мрежестото дъно и с една обиколка от няколко минути да добия информацията, която ме интересува. Ще мога да ги третирам с обгазяване наведнъж всичките. Сигурно има и други преимущества, за които като начинаещ не се досещам, в случая лесно може да се приложи и малко електроника за измерване на параметрите. Покрива така и така ще го правя, освен това ще елиминирам щетите, като ме наводни реката с един метър вода.