Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 126
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    С по-голямото разстояние м-у оплодните сандъчета се неутрализира истинската причина,
    пчелите да изоставят своята майка и да предпочетат майката в съседното сандъче.
    Коя ли е причината за това?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Още един учител, който иска да ни изпитва ........

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Стила ти на загадъчни въпроси и намеци не е най-подходящото в случая. Ако имаш да казваш нещо - кажи го. Ако не - затрай си. Темата е сериозна и не сме се събрали да си играем на изпити по пчеларство или на загадъчни викторини.

Ето ще ти отговоря в твоя стил:

А ти имаш ли отговор на това защо аз съм го направил така и предполагаш ли какъв е бил моя замисъл, правейки това, което ти си мислиш, че не е трябвало да се прави така? Допускаш ли, че аз не знам това, което десетки пъти съм го писал във форума, но сега по неведоми причини съм го забравил, и съм допуснал според тебе някаква измислена грешка?

Ако се почувстваш кофти от този стил на изразяване, значи вече знаеш как се чувстват хората, четейки постинги с твоя стил.
    Стила ми на загадъчни въпроси и намеци е да се събуди някой заспал мозък и да се накара да се замисли върху материала, а след това, ако е необходимо да му се даде малко информация. Това което искам да кажа, искам да го изкарам чрез мисловна дейност на отсрещната страна, а не да му го снасям като плодовита кокошка. Мисля, че всички теми са сериозни и нямам никакво намерение да ги омаловажавам, но това, че стила ми на писане, на изразяване на теб ти идва като изпит или викторина и не ти харесва, то аз какво трябва да направя? Да мълча като риба ли? Вече два пъти мълча по този начин, че все на някой не му харесва начина ми на изразяване. И на мен не ми харесват много от начините на изразяване, но в повечето случаи не казвам нищо. Пак минахме в обяснителни режими, а въпроса ми беше достатъчно точен, но тъй като няма добър и точен отговор трябва да бъда нахокван, че стила ми бил неприемлив.

Примера ти да докараш моя стил малко не си го докарал добре. А виждайки, че дописваш поста докато аз пиша, да ти отговоря и на това. Не мога да се чувствам кофти, ако се пише в моя стил, а се чувствам кофти от това, че ми се налагат някакви правила. Питах те просто и ясно - защо пчелите се преориентират в другите нуклеуси и в едните стават повече, а в други по малко? Какво толкова сложно имаше да кажеш с две думи, ако знаеше, а не да ми носиш вода от девет кладенеца и саркастично да ми отговаряш, че ще питаш пчелите за другия път? Аз толкова ли детски ти изглеждам в твоите очи? А защо ли съм тръгнал да се обяснявам, то се обяснява на човек който разбира, а не той веднага да вади шпагата и да започва дуел.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Кои сте вие и кои ние? Не сме ли само ние?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Хаха хха ха ха
    Защо се закачаш сега!
    Просиш си го
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Навсякъде, където се обяснява как се заселват нуклеуси, е казано, че пчелите се затварят за 3-4 дни и се оставят в покой на тъмно и прохладно място. Казва се, че по този начин ще си изградят питите и ще сформират ново мини семейство.
    Щом след отваряне на прелката излитат и отиват в други нуклеуси - вероятно там нещата са се развили по-добре (по-хубава майка и по-добре устроено жилище). Ако нуклеусите са разположени така, че едни са на пътя на полет на пчелите, а други се падат по-назад - налитането е много вероятно.
    Това са мои предположения, без да съм изпробвал вариантите на практика.
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Матеев, гръцката суха храна е по-добра за отводки (по - суха е и пчелите няма да залепват , личен опит )

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Не изпитвам никого. Просто не знам отговора.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Навсякъде, където се обяснява как се заселват нуклеуси, е казано, че пчелите се затварят за 3-4 дни и се оставят в покой на тъмно и прохладно място. .....
    В затворения нуклеус е тъмно, а по-прохладно от тези ежедневни дъждове по 3-4 пъти на ден - здраве му кажи. Тоест дори и без да местя нуклеусите, изискванията за ТЪМНО и ПРОХЛАДНО са спазени.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Нормално е да се приеме, че пчелите предпочитат по-добрата майка.
    Нали майкопроизводителя прави окачествяване в целия процес на отглеждане, следователно разликата в качеството на отгледаните майки би трябвало да е минимална.
    Може би предпочитаната майка отделя повече феромони. Това гарантира ли по голяма яйценосна способност?
    Възможно ли е двете майки да отделят еднакво количество феромони, но пчелите да имат предпочитание към феромоните на едната и затова да отбягват другата?
    Все пак пчелите не са дъщери на майките в оплодните сандъчета.
    В последния случай, отбягваната майка може да излезе и по-добра, когато се излюпят нейните дъщери.
    Възможно ли е пчелите да имат предпочитание към съответното оплодно съндъче, в зависимост от разположението му в пространството, а не специално към майката в него? Имам предвид магнитните линии или нещо подобно споменавано от радиестезистите.
    Последното не мога да го приема, но и не мога да го отхвърля на 100%, Нямам възможност да направя експерименти.
    На въпроса от предния ми пост никой не отговори, та сега май почнах да поставям и задачи.
    Друг път като питам нещо отговаряйте за да не стане по-лошо!
    Успех на всички!

Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •