Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 23 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 221
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Пръскане срещу комари в бургаско се прави от много години и няма отравяния,пръска се рано сутрин около водните басеини към 9 часа спират и даима засегнати летяща пчела са единични броики.Кошерите особено силните око ги затвориш за един ден вътре става страшно горещо пчелите се мъчат да свалят температурата напускат пилото ,подмора е голям не помага и мрежестото дъно а и като гледам кошерите на повечето колеги дълбоки дъна и мрежи няма.Които е затварял пчели в жегите едва ли ще повтори .
    И защо си мислиш,че няма отравяния. От 4 год. всяко начало н лятото, брат ми има загуба на летяща пчела. Пръскат си с въртолетите и не им пука. От кмета знам, че ги задължват, но да споделят пчеларите по черноморието колко пъти са ги птредупреждавали.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    http://ruse-news.com/atakuvat-komari...ko-ot-vazduha/

А това е отровата, с която ще се пръска:
    http://pcp-bg.com/wp-content/uploads...zopastnost.pdf

Интересен ми е карантинният период: 1-4 месеца
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Поредният мейл от МЗХ. Публикувам го без изменения и без коментари от моя страна:

Уважаеми колеги,
    Уважаеми пчелари,

Изпращам информация относно пръскането които ще се извършват за предотвратяване разпространението на Заразния нодуларен дерматит.

Моля направете всичко възможно информацията да достигне да всички пчелари, с кошери в тези райони.
    При получаване на нова информация ще ви информирам своевременно.

С уважение,
    Сийка Пеева

Препратено от Галин Михайлов на Марин Маринов, а той от своя страна го препраща в МЗХ на Сийка Пеева, която го препраща на всички пчеларски организации. Ето текста:

Поради влошени метеорологични условия се налага промяна в плана на работа в района по поречието на р.Дунав както следва:

От Силистра до границата на Област Монтана ще се третират площите на 14.06-16.06. При условие, че неблагоприятните условия се запазят, графика се измества напред във времето.
    Моля, потвърдете ни, че местната власт, ОДБХ-тата и пчеларите са уведомени. При условие, че не получим потвърждение от БАБХ, изчакваме до получаването му, за да продължим работа.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Днес вече беше изпратено протестно писмо до Ганчо Ганев. Ще попитам и г-н Матеев от името на всички пострадали и от името на бъдещите такива.
    ДО КОГА КАТО ЛИДЕРИ НА НАЦИОНАЛНИ ПЧЕЛАРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ТЪРПИТЕ ТОВА?
    ЩЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИТЕ ЛИ НА МИНИСТЕРСТВОТО МОЩНО И ЕДИНОДУШНО ЗА ДА ЗАЩИТИТЕ ВСИЧКИ ВАШИ ЧЛЕНОВЕ И КОЛЕГИ?
    ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО МИНИСТЕРСТВОТО И БАБХ ДА СПАЗЯТ РЕДА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ И КАК ЩЕ РАЗЧИТАМЕ НА ТЯХ ДА КОНТРОЛИРАТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НАРЕДБА 15 СЛЕД КАТО ТЕ САМИТЕ НЕ Я СПАЗВАТ?
    НАЦИОНАЛНИТЕ ПЧЕЛАРСКИ ЛИДЕРИ ЩЕ СПРАТ ЛИ МИГНОВЕНО ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА СЕЗИРАЙКИ ПРОКУРАТУРАТА АКО НЯМА ЧУВАЕМОСТ В МИНИСТЕРСТВОТО?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако си мислиш, че някой национален "лидер" може да направи нещо по въпроса, значи жестоко се лъжеш. Аз също те подкрепям и също мога да пиша с дебели червени букви, но дотам. Специално по тровенията на пчелите аз вложих (и продължавам да влагам) много енергия, много пари и много загубено лично време, но резултатите са повече от скромни. Ако някой си мисли, че може да направи нещо повече по въпроса - ами нека да се пробва, а ние ще стоим отстрани и ще го критикуваме с дебели червени букви.

Похвално е, че сте изпратили протестно писмо до Ганчо Ганев, но трябваше да го пратите до МЗХ. И не едно писмо, а 1000. Не че ще има някаква полза, но поне ще можете да се похвалите, че наистина сте положили някакъв труд за общото благо. И като ви се съберат няколко гигабайта документи, по всеки от който сте влагали по 1-2 седмици труд, тогава ще те питам дали ще търпиш критики от хора, които не си мръдват пръста по въпроса, дори и когато ги помолят.

Capture1.JPG

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Специално за борбата с тровенията на пчелите моето скромно мнение е, че това е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА. Можем да постигнем някакви скромни резултати на хартия с много борба и много усилия, но на практика нещата ще си останат същите още много много години. Сам виждаш, че и мене ме тровят, и в момента водя дело за десетки хиляди лева, защото арендатора отказа да ги плати доброволно. И ще минат години преди да спечеля делото, ако въобще го спечеля. И дори и да го спечеля, не се знае ще получа ли някакви пари, защото ако арендатора е умен, ще изпразни фирмата от пари и ще припише имотите си на роднините. Най-накрая за мене ще останат разходите по делото и една хартийка (съдебно решение), с което мога само да духам супата. Ще го дам на съдия изпълнител, което ще ми струва още 800-900 лв., и после ще чакам 20 години съдията да му удържа от заплатата по 100-200 лева на месец.

За съжаление такива са законите в милата ни родина към днешна дата. Арендаторите (престъпниците) ги знаят и се възползват от тях. По принцип нищо не може да им се направи на бандитите, които са ви завлекли с пари, или са ви причинили големи финансови щети. Нищо, ама наистина нищо, ако се опитвате да си търсите правата по ЗАКОНЕН ПЪТ. Виж по незаконен може, но тука трябва да си развинтите въображението ........

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Написаното с червени букви не е упрек или критика. Искам да се събудим всички заедно и да направим нещо. Първи обаче трябва да са лидерите. Ние можем да си напишем и няколко хиляди писма но тогава за какво сте ни Вие?
    Твоят случай е много по различен от това за което става дума сега. Аз се възхищавам на хъса ти съдиш арендатора и да си потърсиш правата. Полза ще има дори и да не спечелиш делото и ти знаеш това. Сега става дума за откровено нарушаване на уведомителния режим и нямат абсолютно никаква правилна стъпка да се защитят защото нарушението е очевадно. Сигурен съм че веднага ще бъде отделен един чиновник който да изпише правилно съобщенията и да ги разпространи. НИЕ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ГО ПОИСКАМЕ.
    Много ми хареса и поста на Д.Бонев по назад в темата. Това си го мисля от началото на тези безумни пръскания.
    Пловдивската организация сте силни. Утре е предвидено да почват във вашите райони, но времето е кофти и ще пръскат пак когато си поискат с оправданието че времето не позволява. Сезирайте прокуратурата и спрете пръскането въобще. Ние сме с вас.
    Матеев, разполагаш с управителен съвет. Разпредели задачите, напишете протестно писмо или декларация не вярвам да нямате капацитет за това да се случи дори в рамките на час два.Свържи се с Ганчо и Мишо. Хвърлете томахавките и ни защитете.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ......Матеев, разполагаш с управителен съвет. Разпредели задачите, напишете протестно писмо или декларация не вярвам да нямате капацитет за това да се случи дори в рамките на час два.Свържи се с Ганчо и Мишо. Хвърлете томахавките и ни защитете.
    А защо мислиш, че не го правим. Не сме спирали да атакуваме МЗХ по всички възможни начини. Нали ви описах един случай, в който изправих на нокти МЗХ, ОДЗ и БАБХ заради едно пръскане с хеликоптер в с. Куцина. И това е само един от случаите. Резултатите от нашата борба обаче клонят към нула - това си го признавам честно и почтенно. На практика идеите ми вече се изчерпаха - не знам какво повече може да се направи от това, което вече е направено.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Публикувам текста на поредния мейл, пристигнал преди малко от МЗХ. Вярно е, че параметрите на пръсканията в тези мейли са непълни и неточни, но не можем да отречем факта, че поне се опитват някакси да ни информират. Други години и това не го е имало, така че може да се отчете известен малък напредък. Борбата обаче трябва да продължи, и тя според мене ще трае много дълго време с минимални напредъци всяка една следваща година.

Забележете - все пак МЗХ редовно изпращат мейли и аз своевременно ги публикувам. Другите "лидери" дори и това не го правят.

Текст на мейла:

Поради влошени метеорологични условия се налага промяна в плана на работа както следва:

От 11.06.2016 – 19.06.2016
    На юг от Благоевград землищата; Общини: Симитли, Кресна; Струмяни; Петрич

От 14.06.2016 – 20.06.2016
    СС Летище Войсил
    Общини: Пловдив, Марица, Раковски, Родопи, Садово, Куклен

От 14.06.2016 – 21.06.2016
    СС Летище Горски извор
    Общини: Хасково, Гълъбово, Димитровград, Свиленград, Първомай, Садово, Симеоновград, Харманли, Любимец, Раднево, Опан, Димитриево, Чирпан, Ст. Загора, Братя Даскалови

Поради влошени метеорологични условия се налага промяна в плана на работа
    При условие, че неблагоприятните условия се запазят, графика се измества напред във времето.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Уважаеми колеги от района на Стара Загора и всички от последната точка на горното съобщение, утре в 8,00 се събираме да решим как да прекратим пръсканията до момента в който ни се представи точен график, препарат с който ще се пръска и т.н. и т.н. Срещата ще е в Пчеларски център Южен ( магазина). Заповядайте и моля бъдете точни. Успях да се свържа с директора на БАБХ Стара Загора. За момента той няма официална информация и сега почва да звъни в министерството той е предупреден че сутринта ще е искаме среща с него и обеща да ни приеме.
    Предполагам че в 9,00 ще бъдем пред сградата на Областната дирекция по безопасност на храните така че ако някой закъснява ще ни открие там.
    Този пост е редактиран от rosty_sz; 13.06.2016 в 20:20.

Страница 7 от 23 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •