Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Те т`ва е положението в Видин. Това е най-слабия от 4 четирите семейства който ползвам за материал и отглеждане. От тях са дръпнати две отводки. Кошера не е отварян за последните 5-6 дена. Снимката е от трети корпус. До преди седмица майките бяха ограничени само в първи корпус. Където да бръкнеш в него всичко е пълно, а където не е - тече. От останалите - два са започнали да запечатват. Ако пашата продължи така за още 7-8 дена от тези семейства ще се дръпне по около 40 кг средно, до момента!!! Сега цъфтят аморфата, липата, каталпата и ливадата.

вд.jpg
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Те т`ва е положението в Видин. Това е най-слабия от 4 четирите семейства който ползвам за материал и отглеждане. От тях са дръпнати две отводки. Кошера не е отварян за последните 5-6 дена. Снимката е от трети корпус. До преди седмица майките бяха ограничени само в първи корпус. Където да бръкнеш в него всичко е пълно, а където не е - тече. От останалите - два са започнали да запечатват. Ако пашата продължи така за още 7-8 дена от тези семейства ще се дръпне по около 40 кг средно, до момента!!! Сега цъфтят аморфата, липата, каталпата и ливадата.
    Браво добре си си свършил работата, при мен няма пчели в медовите корпуси и магазини, има по малко нектар но няма пчела. Чувствително дръпнаха на зад след роевото и гладът. Всички познати са като при мен мед няма, чакаме и се надяваме на слънчогледа.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Браво добре си си свършил работата, при мен няма пчели в медовите корпуси и магазини, има по малко нектар но няма пчела. Чувствително дръпнаха на зад след роевото и гладът. Всички познати са като при мен мед няма, чакаме и се надяваме на слънчогледа.
    На пчелина положението съвсем не е такова. В събота ги попрехвърлих и там положителното е, че не трябва да ги храня. Направили са добри медови венци около пилото и запълват настрани и нагоре. За вадене на мед към момента и дума не може да става. На пчела и пило са - мн. добър 5. Виж тук в града, положението е съвсем различно, чак и аз бях приятно изненадан.
    Keep Walking...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •