Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 23 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 221
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Чудя се,кое е по голямото зло;да напръскат и изтровят летящата пчела или след пръскане да отвориш кошера и пчелите да вкарват отрова в кошера.И в двата варианта ще вкарват,но в първия,отровата ще е в пъти по малко....Какви ли добавки слагат във фуражите за по голям млеконадой.Дали пък те(добавките) не са виновни за болеста......
    Днес около 10ч,време прекрасно,нощес е валяло дъжд,но летежът......не е като преди 2 дена.Летящата пчела на половина.Пред кошерите не се забелязва пресен подмор....

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    Целта е в БЪЛГАРИЯ да няма говеда на 4 крака а само на 2 крака

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Защо този процес трябваше да се извърши с пръскане, а не с ваксина индивидуално на всяка крава?
    Защото трябва да се спре разпространението на болестта и да се ваксинират животните в незаразените места.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Преди няколко часа говорих с един роднина, който има 11-12 говеда ! Според него има доста нерегистрирани с по една-две крави и на тях им отказват ваксина, дори срещу заплащане ! Вчера видях да изкарват стада в Балкана, а там се смесват с други от Южна България и ще е манджа с грозде ! Кой ваксиниран,кой не е всички ще лапаме попарата ! Жалка история !

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Слънчоо....о ,Слънчо ,ама защо си позволил на твоите г,спойци да ходя по не цъфтящи растения ? Когато писах тук ,че имам 7–8 рамки с пило ,пред кошерите има нормален подмор ,а няма пчели –в кошера и летящи ,едно момченце –''капацитет'' в пчеларството надигна вой до бога –видите ли, някой да е виждал пчели да посещават НЕ ЦЪФТЯЩИ РАСТЕНИЯ ? Интересно ми е защо сега мълчи като ...... в нови гащи след като е толкова капацитивен .Знам че ще отнеса много негативизъм за това изречение ,но не можах да се стърпя да не отговоря –пчелата ходи навсякъде ,тя е любопитна ,иска да провери всичко което би ставало за мамбо,дори и изпражнения . В тях намира минерали ,които не може да намери другаде .Това не е към теб Слънчо,просто използвам твоя пост ,прости ми Приятелю ! А ....той ,капацитета се сеща кой е .Дано ,в Страната на ЧУДЕСАТА ДА НЯМА ЕКСЦЕСИИ и Алиса да си хапва чист ,еко мед .ДАНО !
    Тука сме бе Льо-Льо....май ти е домъчнело да се чепкаш с некой. И пак не мой ме убедиш да ти пристана на акъла и да рева и аз......... ПА ДАЛИ ЩЕ ВЛИЗАМ У ТОЯ САЙТ ИЛИ НЕ (И КОГА) НЕ СИ ТИ ЧОВЕКА ДЕТО ЩЕ ГО ОПРЕДЕЛЯ........

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Теодор Костов
    Вчера в 08:42 ·
    Здравейте госпожо Танева! Повод да се обърна към Вас ми дава странното поведение на лицата натоварени с изпълнение на заповедта за пръскане на площите по поречието на река Дунав срещу кръвосмучещи. В разрез с наредба №15, вчера 09.06.2016г ми беше съобщено по телефона че днес от 6ч до 10 ч ще се извърши пръскане против комари. Без да се изясни къде, с какъв препарат и с каква техника. Каза ми го кмета на селото, който е получил устна заповед от кмета на общината. След разговор с общинския кмет разбрах че той е уведомен устно от областния управител. Звъннах на областния. От него разбрах подробности.До късния след обяд повечето от колегите с които поддържам контакти или не знаеха изобщо за пръскането или бяха чули от някого, включително и от кметовете на населени места. Искам да внеса яснота че за затваряне на пчелните семейства и предпазването им от отравяне е необходимо време. Това време е предвидено в наредбата. Бяха проведени няколко разговора с един от пилотите на самолета който ще участва в пръскането на площите. По неговите думи ние трябвало да вземем мерки защото сме получили телеграми че ще бъде извършено третиране на площите. Така му било казано. В крайна сметка се наложи да звъним в МЗХ и по тачно в отдел Животновъдство. В 17.10ч ми се обади една госпожа която ми каза че се отлага пръскането за днес 10.06. 2016г . То ще бъде извършено два дни по късно.По тоя начин ни се дава време за реакция. Чудя се какво какво щеше а се случи с 912-те пчелни семейства за които се грижи моето семейство, и десетките хиляди други на колегите ако не бяхме толкова настоятелни. Трябва ли за сметка на един сектор от животновъдството да се загроби друг? Къде се скъса нишката? Защо ние обикновените граждани трябва да контролираме и коригираме беззаконните действия на управляващите?
    Пълно безхаберие от страна на чиновниците.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Браво колега за упоритостта и находчивостта с която сте постигнали резултат за Вас и колегите във вашия регион.
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Почти съм сигурен,че повечето пари за пръскане ще бъдат откраднати.Вероятността на повечето места да пръскат с чиста водичка е мн.голяма.Разбира се,трябва и да има и жертви.Преди малко говорих с един колега-"минават за втори път и пръскат,но ......комари много и подмор няма"

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от okic Виж публикацията
    Теодор Костов
    Вчера в 08:42 ·
    Здравейте госпожо Танева! Повод да се обърна към Вас ми дава странното поведение на лицата натоварени с изпълнение на заповедта за пръскане на площите по поречието на река Дунав срещу кръвосмучещи. В разрез с наредба №15, вчера 09.06.2016г ми беше съобщено по телефона че днес от 6ч до 10 ч ще се извърши пръскане против комари. Без да се изясни къде, с какъв препарат и с каква техника. Каза ми го кмета на селото, който е получил устна заповед от кмета на общината. След разговор с общинския кмет разбрах че той е уведомен устно от областния управител. Звъннах на областния. От него разбрах подробности.До късния след обяд повечето от колегите с които поддържам контакти или не знаеха изобщо за пръскането или бяха чули от някого, включително и от кметовете на населени места. Искам да внеса яснота че за затваряне на пчелните семейства и предпазването им от отравяне е необходимо време. Това време е предвидено в наредбата. Бяха проведени няколко разговора с един от пилотите на самолета който ще участва в пръскането на площите. По неговите думи ние трябвало да вземем мерки защото сме получили телеграми че ще бъде извършено третиране на площите. Така му било казано. В крайна сметка се наложи да звъним в МЗХ и по тачно в отдел Животновъдство. В 17.10ч ми се обади една госпожа която ми каза че се отлага пръскането за днес 10.06. 2016г . То ще бъде извършено два дни по късно.По тоя начин ни се дава време за реакция. Чудя се какво какво щеше а се случи с 912-те пчелни семейства за които се грижи моето семейство, и десетките хиляди други на колегите ако не бяхме толкова настоятелни. Трябва ли за сметка на един сектор от животновъдството да се загроби друг? Къде се скъса нишката? Защо ние обикновените граждани трябва да контролираме и коригираме беззаконните действия на управляващите?
    Пълно безхаберие от страна на чиновниците.
    Ако беше създадена и пусната в действие системата за SMS известяване, за която говорим и Матеев и аз вече няколко години целия този кошмар и бюрократщина би била спестена.
    Нещата биха станали за минути в следните стъпки:
    1. Влиза отговорния служител за пръсканията от МЗХ в системата и огражда с курсора регионите, в които ще се пръска или има промени във вече посочени региони.
    2. Въвежда данните или прави нужните промени.
    3. Системата автоматично определя географските координати на регионите и открива всички регистрирани пчелини в тези региони и в 10км зона около тях.
    4. Системата вади от базата данни телефонните номера на собствениците на пчелините и кметовете на общините и изпраща уведомителни SMS съобщения, както веднага, така и в деня, преди пръскането.
    5. От DLR-ра на съобщенията служителя вижда кои не са получили съобщения (сменени или изключени телефони, неплатени карти и т.н) и изпраща SMS до кметовете на общините за ръчното им уведомяване.
    Да, ама не! Защо да е просто, като може да е и сложно!
    И още нещо - редно е в такава обстановка МЗХ да има оперативен дежурен, на разположение 24ч в денонощието, който да получава и дава информация за планираните пръскания и настъпващите промени.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Пръскане срещу комари в бургаско се прави от много години и няма отравяния,пръска се рано сутрин около водните басеини към 9 часа спират и даима засегнати летяща пчела са единични броики.Кошерите особено силните око ги затвориш за един ден вътре става страшно горещо пчелите се мъчат да свалят температурата напускат пилото ,подмора е голям не помага и мрежестото дъно а и като гледам кошерите на повечето колеги дълбоки дъна и мрежи няма.Които е затварял пчели в жегите едва ли ще повтори .

Страница 6 от 23 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •