Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 221

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Предупреждение за ново пръскане, разпратено от МЗХ до пчеларските организации:

Уважаеми дами и господа,
    Уважаеми колеги,

Изпращам съобщение относно пръсканията, които ще се извършват за предотвратяване разпространението на Заразния нодуларен дерматит.
    Моля да уведомите членовете си – пчелари, които имат пчелини в близост до районите за пръскане, за да предприемат необходимите действия.

С уважение,

Сийка Пеева, държ. експерт
    д-я „Животновъдство“, отдел ЖГР

ГРАФИК:

1. Четвъртък и петък (09.06-10.06.2016 год.)
    Летателна площадка с.Покровник, Обл.Благоевград
    Ще бъдат третирани площи в землищата на следните населени места:
    С.Покровник, с.Кочериново, с.Бараково, с.Мурсалево, с.Бураново, с.Пороминово, с.Бело поле, с.Рилци, с.Драгодан, с.Боровец, с.Българчево, с.Зелен дол, гр.Благоевград.

2. Петък - Понеделник (10.06 - 13.06.2016г.)
    Дунав: СС Летища: Щръклево, Обл.Русе; Кайнарджа, Обл.Силистра и Гривица, Обл.Плевен.
    От Брегово (западната граница със Сърбия) до Силистра вкл. Да се предупредят всички намиращи се в зоната до 10км от р.Дунав в посочената по-горе отсечка.

Моля да предупредите местната власт, пчеларските организации по места и др. заинтересувани.

Графика е примерен. Промени могат да се налагат по време на работния процес в следствие на влошени метеорологични условия, технически проблеми и/или др. непридвидими фактори. БАБХ ще бъдат своевременно уведомени, ако се налагат промени.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Допълнително уточнение, получено в нов мейл:

Във връзка със съобщението, което Ви изпратих вчера и постъпило запитване, Ви уведомявам, че пръсканията ще се извършват в часовия интервал, съгласно действащата Наредба 15 – до 10 часа (чл.5, ал.6, т.5 във връзка с чл.3 ал.3 от наредбата) .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Нов мейл с нови пръскания в други региони:

От събота до събота (11.06.2016 – 17.06.2016)
    На юг от Благоевград землищата; Общини: Симитли, Кресна; Струмяни; Петрич

От събота до петък (11.06.2016 – 16.06.2016)
    СС Летище Войсил
    Общини: Марица, Раковски, Родопи, Катуница, Садово, Куклен

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Те хубаво предупреждават. Ние затваряме пчелина за определеното време, но отровата действа и след това - колкото разбрах -28 дни. Дали е вярно това не знам, но вече почти два месеца като проверявам пчелите и се натъквам на много пило, много търтеи и малко пчели. Тези пчели пило ли да хранят, търтеи ли, да градят основи или да събират мед? Аз си мисля, че като се напръска, този срок от 28 дни, че и повече продължава да действа и пчелите излизайки на следващия, по следващия..... продължават да внасят в кошера от отровното вещество. След всяко активно излитане и облитане има пълзящи пчели из тревата. Пред прелките вече има купчини разлагащи се пчели. Не стига неблагоприятната година за пчеларството, но и държавата се постара активно да допринася за краха на пчеларството в БГ, който си мисля, че ще настъпи през зимните месеци.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Още уточняваща информация за пръсканията:

По план кампаниите от Горски извор - Хасково и Войсил- Пловдив ще започнат вторник 14.06.2016. В понеделник следобяд ще бъде уточнено.
    От утре 11.06 започва третиране по план от летище Петрич.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Нещата звучат направо потресаващо ! Миналата неделя са взели проби от 5 говеда на ел.пастир и във вторник ги отстреляха . Това се случва точно на 1 км. от мен .В момента съм на нокти дали просто аероплана няма да прелети а някой кротко да си трае . Тия дни съм на нокти ?! Били третирали локално и от сряда ваксинират, макар. че това е трябвало да стане преди месец ! Съжалявам за загубите на колегите ! Скапана година !

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Те хубаво предупреждават. Ние затваряме пчелина за определеното време, но отровата действа и след това - колкото разбрах -28 дни. Дали е вярно това не знам, но вече почти два месеца като проверявам пчелите и се натъквам на много пило, много търтеи и малко пчели. Тези пчели пило ли да хранят, търтеи ли, да градят основи или да събират мед? Аз си мисля, че като се напръска, този срок от 28 дни, че и повече продължава да действа и пчелите излизайки на следващия, по следващия..... продължават да внасят в кошера от отровното вещество. След всяко активно излитане и облитане има пълзящи пчели из тревата. Пред прелките вече има купчини разлагащи се пчели. Не стига неблагоприятната година за пчеларството, но и държавата се постара активно да допринася за краха на пчеларството в БГ, който си мисля, че ще настъпи през зимните месеци.
    Слънчоо....о ,Слънчо ,ама защо си позволил на твоите г,спойци да ходя по не цъфтящи растения ? Когато писах тук ,че имам 7–8 рамки с пило ,пред кошерите има нормален подмор ,а няма пчели –в кошера и летящи ,едно момченце –''капацитет'' в пчеларството надигна вой до бога –видите ли, някой да е виждал пчели да посещават НЕ ЦЪФТЯЩИ РАСТЕНИЯ ? Интересно ми е защо сега мълчи като ...... в нови гащи след като е толкова капацитивен .Знам че ще отнеса много негативизъм за това изречение ,но не можах да се стърпя да не отговоря –пчелата ходи навсякъде ,тя е любопитна ,иска да провери всичко което би ставало за мамбо,дори и изпражнения . В тях намира минерали ,които не може да намери другаде .Това не е към теб Слънчо,просто използвам твоя пост ,прости ми Приятелю ! А ....той ,капацитета се сеща кой е .Дано ,в Страната на ЧУДЕСАТА ДА НЯМА ЕКСЦЕСИИ и Алиса да си хапва чист ,еко мед .ДАНО !

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Слънчоо....о ,Слънчо ,ама защо си позволил на твоите г,спойци да ходя по не цъфтящи растения ? Когато писах тук ,че имам 7–8 рамки с пило ,пред кошерите има нормален подмор ,а няма пчели –в кошера и летящи ,едно момченце –''капацитет'' в пчеларството надигна вой до бога –видите ли, някой да е виждал пчели да посещават НЕ ЦЪФТЯЩИ РАСТЕНИЯ ? Интересно ми е защо сега мълчи като ...... в нови гащи след като е толкова капацитивен .Знам че ще отнеса много негативизъм за това изречение ,но не можах да се стърпя да не отговоря –пчелата ходи навсякъде ,тя е любопитна ,иска да провери всичко което би ставало за мамбо,дори и изпражнения . В тях намира минерали ,които не може да намери другаде .Това не е към теб Слънчо,просто използвам твоя пост ,прости ми Приятелю ! А ....той ,капацитета се сеща кой е .Дано ,в Страната на ЧУДЕСАТА ДА НЯМА ЕКСЦЕСИИ и Алиса да си хапва чист ,еко мед .ДАНО !
    Тука сме бе Льо-Льо....май ти е домъчнело да се чепкаш с некой. И пак не мой ме убедиш да ти пристана на акъла и да рева и аз......... ПА ДАЛИ ЩЕ ВЛИЗАМ У ТОЯ САЙТ ИЛИ НЕ (И КОГА) НЕ СИ ТИ ЧОВЕКА ДЕТО ЩЕ ГО ОПРЕДЕЛЯ........

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Тука сме бе Льо-Льо....май ти е домъчнело да се чепкаш с некой. И пак не мой ме убедиш да ти пристана на акъла и да рева и аз......... ПА ДАЛИ ЩЕ ВЛИЗАМ У ТОЯ САЙТ ИЛИ НЕ (И КОГА) НЕ СИ ТИ ЧОВЕКА ДЕТО ЩЕ ГО ОПРЕДЕЛЯ........
    Твоята май стана като в поговорката–Гузен ,негонен бяга .Или –Разлай кучетата,пора сам ще излезе . Или –Папунека където и да отидел,все му миришело . Ама никой , абсолютно никой не ти е забранил къде и кога да влизаш и излизаш ,да пишеш ,да обиждаш от безсилие пред истината за свое оправдание, да се правиш че имаш амнезия /впрочем може наистина да си получил амнезия/.Предпочитам да не влизам в твоя тон ,защото уважавам колегите ,които пишат в тази много сериозна и важна тема за нас ,пчеларите . Така че , дотук .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Твоята май стана като в поговорката–Гузен ,негонен бяга .Или –Разлай кучетата,пора сам ще излезе . Или –Папунека където и да отидел,все му миришело . Ама никой , абсолютно никой не ти е забранил къде и кога да влизаш и излизаш ,да пишеш ,да обиждаш от безсилие пред истината за свое оправдание, да се правиш че имаш амнезия /впрочем може наистина да си получил амнезия/.Предпочитам да не влизам в твоя тон ,защото уважавам колегите ,които пишат в тази много сериозна и важна тема за нас ,пчеларите . Така че , дотук .
    На къв език да ти обеснявам....аз проблеми с пръскане нямам. Аре напалвай с 200......

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •