Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 66 от 81 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 651 до 660 от общо 807
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    майката и търтеите влизат през конусовидните мрежички, като през фуния и после остават в капана понеже немогат да минат през ханемановата преграда.
    Май това е пиниза.На принципа на рибарския винтер и на пчелогонката.Минава и после няма връщане.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Още малко и ще откриете топлата вода.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Още малко и ще откриете топлата вода.
    Подозирам, че е на кранчето с червената точка, но не съм сигурен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Подозирам, че е на кранчето с червената точка, но не съм сигурен.
    В повечето случаи е там, но има и хора които не знаят защо са тези точки и си мислят, че са за красота.

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Това от клипа също има конусни мрежички, но не се виждат. В коментарите под клипа в Youtube е обяснено, че майката и търтеите влизат през конусовидните мрежички, като през фуния и после остават в капана понеже немогат да минат през ханемановата преграда. Отвора отстрани е за да извадиш майката като пренесеш рояка в новия му кошер.
    Ето и патентован капан от подобен вид http://www.google.com/patents/US2578634, както и снимки на други подобни https://www.google.bg/search?q=wire+...oReOd0UhkFM%3A
    Днес огледах хубаво капана и видях на долната дъсчица в задния край,че е изрязана,но ламаринката е прилепнала към нея. Мисля,че в чувала е била притисната и за това е така,а от там трябва да влиза майката с търтеите. Но на старите кошери (около 40 годишни) този капан не пасва понеже на входа има една летва,която пречи! Направих клип,но батерията падна и не се запамети клипа. Чудно ми е,как ли ще го е ползвал прадядоми,след като остава пролука и майката с търтеите може спокойно да излезе през нея без да влизат в капана. Все пак разбрах за какво е и съм ви благодарен за това.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колко лесно изглежда. https://www.youtube.com/watch?v=x_DkkOn-qv4 Добре, че заложих на схемата: хвани питомното, а за дивото-не се знае.Използвах всички появили се маточници за самосмяна.Ако бях заложил само на изкуствени с пренасяне на личинки, щях да съм на опашката за маточници. Много слаб резултат-от 20 само 6 приети. Пробите продължават.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Първият проблем -недоскив ,го реших с едни китайски цаки-четири диоптъра. Викам си : задобрявам, скоро май Матеев ще ми разглежда молбата.Снимка0305.jpg Да-ама -не.Голям зор при заселването на мининуклеусите.Чел съм това -онова, но не става.Дайте практически съвет за заселване на място в стационарен пчелин.Ето и нука.Снимка0307.jpg

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Голям зор при заселването на мининуклеусите.
    Като гледам снимката, проблемът ти не е със заселването, а с пренаселването!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Като гледам снимката, проблемът ти не е със заселването, а с пренаселването!
    Това е единственото свястно.Малко се пренасели, при едната "гимнастика" незнам защо решиха да се напъхат всичките в него.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Снимка0303.jpg Давайте акъл.Май ви хвана шубето, да не ви конкурирам.

Страница 66 от 81 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •