Още малко и ще откриете топлата вода.
Днес огледах хубаво капана и видях на долната дъсчица в задния край,че е изрязана,но ламаринката е прилепнала към нея. Мисля,че в чувала е била притисната и за това е така,а от там трябва да влиза майката с търтеите. Но на старите кошери (около 40 годишни) този капан не пасва понеже на входа има една летва,която пречи! Направих клип,но батерията падна и не се запамети клипа. Чудно ми е,как ли ще го е ползвал прадядоми,след като остава пролука и майката с търтеите може спокойно да излезе през нея без да влизат в капана. Все пак разбрах за какво е и съм ви благодарен за това.
Колко лесно изглежда. https://www.youtube.com/watch?v=x_DkkOn-qv4 Добре, че заложих на схемата: хвани питомното, а за дивото-не се знае.Използвах всички появили се маточници за самосмяна.Ако бях заложил само на изкуствени с пренасяне на личинки, щях да съм на опашката за маточници.Много слаб резултат-от 20 само 6 приети.
Пробите продължават.
Първият проблем -недоскив ,го реших с едни китайски цаки-четири диоптъра. Викам си : задобрявам, скоро май Матеев ще ми разглежда молбата.Снимка0305.jpg Да-ама -не.Голям зор при заселването на мининуклеусите.Чел съм това -онова, но не става.Дайте практически съвет за заселване на място в стационарен пчелин.Ето и нука.Снимка0307.jpg
Снимка0303.jpg Давайте акъл.Май ви хвана шубето, да не ви конкурирам.![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))