Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 311 от 683 ПърваПърва ... 211261301309310311312313321361411 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,101 до 3,110 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Искам да ви кажа, че не всяка една прахосмукачка е подходяща за смучене на пчели. Моята например ги смуче без проблем, но ги избива до крак. Това го установих миналата година, когато се опитах да почистя от пчели помещението за вадене на мед. Не знам защо се получава така - може би е свързано с вътрешната конструкция на прахосмукачката.

Така че ако ще експериментирате с прахосмукачка, първо си направете експеримент с малко на брой пчели, за да не направите на кайма цял един рояк.
    Мислех да не пиша, но да подскажа малко. Вгледайте се в коша и маркуча на пчелосмукачката от клипа който съм пуснал.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Искам да ви кажа, че не всяка една прахосмукачка е подходяща за смучене на пчели. Моята например ги смуче без проблем, но ги избива до крак. Това го установих миналата година, когато се опитах да почистя от пчели помещението за вадене на мед. Не знам защо се получава така - може би е свързано с вътрешната конструкция на прахосмукачката.

Така че ако ще експериментирате с прахосмукачка, първо си направете експеримент с малко на брой пчели, за да не направите на кайма цял един рояк.
    ХАХАХАХХАХА ХАХ ХА ХА ХА ХХА ХА ХАХА ХА ХАХХА ХА ХХА ХА Х АХА ХА ХА ХХАХАХА ХА ХА А ХАХ ХА Х АХА ХАХА АХ
    Ще ме умориш! .

Отиваш до кошера тихо и внимателно. Пуснаш прахосмукачката и набиваш един шут на кошера. Задължително в този ред! Ей ти на технология за гол рой. Даже и пари не ти искам

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Хаха,кефиш!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Мислех да не пиша, но да подскажа малко. Вгледайте се в коша и маркуча на пчелосмукачката от клипа който съм пуснал.
    ха-ха ..... явно съм блеял, докато съм гледал клипа ....

Иначе и моя метод е подходящ, ако човек иска да си сготви супа от пчели или например да си опържи кюфтета от кайма от пчели.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Колеги имам няколко ЛР които се опитвам да ги гледам по Венер таз година едносемейни плодник ЛР , ХМ, магазин ДБ и корпус ЛР проблема е че плодника пращи от пчели и пило носят нектар и прашец аз отделно наливам отгоре .. и в магазина нищо от акацията дето я нямаше до сега съм им дал 12 литра сироп 1/1 най накрая ще взема аз да ги напълня тези пити та да се приключи .... някакви идеи ?
    Колеги ударете едно рамо моля!
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Какво е ХМ?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Веднага ти удрям едно рамо- отказвай се от тоя бизнес докато е време! При 12 литра сироп и празен магазин трябва да си непукист, за да продължаваш да мъчиш себе си, тях и нас!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Какво е ХМ?
    Варианти:
    Хранителен Магазин
    Хайвер от Моруна
    Хвани ме за Маркуча
    ХанеМанова
    ??????,

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Веднага ти удрям едно рамо- отказвай се от тоя бизнес докато е време! При 12 литра сироп и празен магазин трябва да си непукист, за да продължаваш да мъчиш себе си, тях и нас!
    Предлагаш лесен вариант но не ме устройва :-) . Ще махна ханимановите решетки т.н ХМ на половината и ще оставя 9 рамки в магазина да видя дали това е проблема защото в момента има принос от липата и предполагам че щат нещат ще пълнят в магазина , долу е пълно с пило та няма накъде даже поразтоварих и сложих за градеж. Въпреки че работят само в 1 плодник семействата са достатъчно силни което за мен е ок и нямат идея за роене което ме учудва защото ЛР , ДБ и лежак тази година при акацията рой.
    И много моля колеги по сериозно .
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Добре сега по сериозно! Ежегодно имам десетки такива кошери, които не щат да използват магазините. Сменям им майките. Не се опитвам да ги карам да вършат непривични за тях неща!

Страница 311 от 683 ПърваПърва ... 211261301309310311312313321361411 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •