Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 70

Тема: Пчелояд

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Не го знам к'ъв сорт е, ама пасе пчели и то много. Не ми пречи, но си намери гадже и се заселиха на 2 м от пчелина.
    Като ме види с булото и чака като куче гранули

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    05.04.2012
    Пчеларски район
    Сливен
    Това по-скоро е сврачка. Сврачките също като пчелоядите ядат пчели.

Наблюдател
    Регистриран
    12.05.2016
    Пчеларски район
    Ямбол
    Това на снимката е сойка. За тези "красиви" птички,които се хранят с пчелите ни е все едно на човек ,който гледа кокошки в кокошарника му да влезе лисица или в кошарата му вълк.
    Аз се грижа за тях и влагам всички сили и средства да ги няма около и без това малкия ми пчелин.
    Много добре им действа въздухарката и странят от пчелина,но това не означава ,че пчелите не отиват на паша където си ги вардят и пак си ги ядът.
    Общо взето няма спасение от тая пъстра гад.

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2013
    Пчеларски район
    Драгалевци
    Те и лястовиците ядат пчели, за това предлагам, всичко, което хвърка и папа пчели да го трепеме...така ще имаме много силни семейства и всички майки ще се връщат от брачния полет!!!
    Чудя се обаче, как е имало пчели, когато още не е имало добри пчелари, които са ги защитавали убивайки естествените им врагове ???
    А...имам смътен спомен, за едни колеги, където се отдадоха на унищожаване на пчелояди предни години и после реваха, като сарански мечки есента "как да се справим с осите и стършелите...помагайте"...
    Дерзайте !

Наблюдател
    Регистриран
    12.05.2016
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kajgalool Виж публикацията
    Те и лястовиците ядат пчели, за това предлагам, всичко, което хвърка и папа пчели да го трепеме...така ще имаме много силни семейства и всички майки ще се връщат от брачния полет!!!
    Чудя се обаче, как е имало пчели, когато още не е имало добри пчелари, които са ги защитавали убивайки естествените им врагове ???
    А...имам смътен спомен, за едни колеги, където се отдадоха на унищожаване на пчелояди предни години и после реваха, като сарански мечки есента "как да се справим с осите и стършелите...помагайте"...
    Дерзайте !
    Не е нужно да се убиват 100-ци пчелояди. Един увесен на клон на видно за тях място е напълно достатъчен и върши прекрасна работа. Кой как ще си колани пчелина си е негова работа. Дали на някой му харесва как го правя аз ми е все тая. Просто споделих моето си мнение от личен опит.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ейййй, много пчелояд, много напаст. Помляха пчелина за няколко дни. А не спира да

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ейййй, много пчелояд, много напаст. Помляха пчелина за няколко дни. А не спира да
    Сутринта като пристигнах на пчелина кошерите бяха като коледна елха. По дърветата да не говорим 100 тици. Няколко дена пчелите не са излизали и гадната напаст огладняла, ако могат отвътре ще ги взимат.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    "...Три дни станах перко да гоня пчелояди....."Това съм го писал на 6.05.2016г. Тази година, до преди два дена ги нямаше и си викам : край, пукясаха някъде -няма да дойдат. Е, то не че има пчели за ядене , ама чак толкова. Уви, появиха се макар и в по-малко бройки за сега. Джанката при мен цъфна -20дни по-късно от 2016г.- по аналогия и пчелоядите закъсняха с 20 дни. Да се оправи времето и да изчезват, поне да не ги виждам.

Тая гад не се плаши от пушка и гърмел като млад ловджия взимах пушка и 2-3 кутии патрони и като се завъртят огън въобще не им прави впечатление ,че се гърми по тях след около половин един час пак идват (най-вероятно друго ято ) и пак огън до като свършат патроните .Нарочно направих аутопсия на един пчелояд вътре намерих около50-60 пчели,после го хвърлих на кучето и то не го яде мръсна напаст така ,че и от пушка няма голяма полза .Сега като им чуя чуроликането направо настръхвам защото имам много майки да се оплоаждат есента не ме дразнят чак толкова
    Този пост е редактиран от georgi rumenov; 28.05.2017 в 11:36.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Нямат ли естествен враг в природата? Ако нямат, то единствения начин за намаляване на популацията е химическия. Кълват ли подмора или само живи пчели?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •