Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 306 от 683 ПърваПърва ... 206256296304305306307308316356406 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,051 до 3,060 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    И аз да питам:
    - до пчелина има акациева гора, изкуствено младо насаждение, на редове. Виждам чушките от миналата година по клоните, а тази година цвят нямаше. На по-големите дървета в околността цвят бол, едни млади издънки /като храсти 2 м високи/ в двора ми също цъфтяха, а на тези не. Защо?
    - до пчелина има и липова гора. На единичните липи наоколо виждам ниските клони, отрупани с цвят, всеки момент ще цъфнат. В гората няма нищо на ниските клони, а по високите не ми стига зрението да разгледам. Да не би в липовата гора цвят да има само по върховете и затова да не го виждам?

Може да е измръзнала и за това да не е цъфнала.
    Липата е няколко вида вече има една гледаш цвят до цвят ама мед не чакай от нея.В гората много ясно че цветът е на високо иначе ще погине ако е ниско.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    За измръзване първо и аз си помислих, но разстоянието дотам е 100 метра и денивелацията 15 метра, насаждението е петдесетина декара и около него всички дърти акации имаха цвят, в двора ми издънките, дето не мога да ги отвъдя, също бяха отрупани. Може ли да са прецъфтяли много по-рано и да не съм забелязал?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    А за агресивния кошер има шанс като се е изроил да се пооправят нещата като измрът пчелите от старата майка дъщерята наследява само 25% от нея. Затова се сменя от друг кошер ама понякога става фокуса
    Първо го опуши яко през входа така, че през капака да започне да излиза дим. След пет минути го отваряш и пак го опушваш яко, чак ти да не можеш да дишаш от дима. Слезат ли пчелите надолу, ги напръскваш със сироп или някакъв пробиотик. Почваш да ги ровиш, като не преставаш да пушиш и пръскаш.

Наблюдател
    Регистриран
    26.05.2016
    Пчеларски район
    aksakovo
    Здравейте колеги. Моля за съвет относно отводка в която майката снася много добре.
    На 7 рамки са две от тях са за градеж.
    И днес открих маточник пред запечатване.
    Сироп сипвам през ден по 300гр. .
    Моля за съвет

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    За измръзване първо и аз си помислих, но разстоянието дотам е 100 метра и денивелацията 15 метра, насаждението е петдесетина декара и около него всички дърти акации имаха цвят, в двора ми издънките, дето не мога да ги отвъдя, също бяха отрупани. Може ли да са прецъфтяли много по-рано и да не съм забелязал?
    И аз като теб, гледам основната, стара гора цъфти, отивам да видя младите насаждения - няма. Викам си язък - отървах я. След десетина дена, гледам и младите насъждения нацъфтели. Разликата е освен във възрастта на насажденията и в местонахождението, старата гора на високо, а младата в дол.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    И аз като теб, гледам основната, стара гора цъфти, отивам да видя младите насаждения - няма. Викам си язък - отървах я. След десетина дена, гледам и младите насъждения нацъфтели. Разликата е освен във възрастта на насажденията и в местонахождението старата гора на високо, а младата в дол.
    възможно е при нас цъфтят на 3 етапа,но да не забравяме и сланите които бяха.

Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Това не го разбирам моля те поясни.
    Може и да бъркам но си мисля че ако си купя отводка от професионални майкопроизводители би трябвало майката заедно с придружаващите пчели да са минали някаква селекция.Тоест някой лоши генетични черти като агресията да са избегнати....доколкото е възможно

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    В интерес на истината нямам почти никакъв опит с купени майки ама едва ли са изкуствено осеменени щом са за продан (истината е че не знам) и понеже каза изкуствено оплодени майки затова попитах.
    Това е много мъглява територия за мен просто от любопитство попитах.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kristiqn1980 Виж публикацията
    Здравейте колеги. Моля за съвет относно отводка в която майката снася много добре.
    Моля за съвет
    На две места питаш и никой не ти отговаря нали си гледал Шарлок Холмс трябват улики, да се постави диагноза трябва да се снеме анамнезата
    -Колко на брой наистина ли е само един, къде като местоположение на питата, големина, цвят, от стар или нов восък и на каква рамка стара или от новите, сила на семейството, съотношение на пило отворено и затворено, има ли паша в момента при теб, поведение на старата майка като яйцеснасане в по следно време и преди това но особено сега има ли яко яйца или е било преди известно време и сега има много запечатано пило
    мога да се сетя и други неща ама не искам да те обърквам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kristiqn1980 Виж публикацията
    Моля за съвет
    Унищожи го и след пет дена провери пак. Нещо ме съмнява да е маточник.

Страница 306 от 683 ПърваПърва ... 206256296304305306307308316356406 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •