Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 304 от 683 ПърваПърва ... 204254294302303304305306314354404 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,031 до 3,040 от общо 6828
    Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Здравейте имам един въпрос. Значи обединих две отдводки тъй като парвата ми отдводка вече 35-6 дена майката непронесе както и немога да я видя при всеки преглед липсва ми опит и немога да я различа след като явно не е оплодена и нахранена. Втората отводка е с купена майка напръсках с ракия и двете отдводки и ги събрах на другия ден отивам и гледам на последната рамка кълбо от пчели на едно място викам морат едната майка напухках ги с пушалката за да видя кво става коя майка са запукали паднаха на земята няколко пчели заедно с майката на земята както бяха на кълбо и доло продължиха да я жилят и бият докато се наведа да вида коя е майката дали е купената белязана и тя се освободи и излетя започвам преглед да намеря купената майка, но пчелите бяха вече се побъркали страшно агресивни и потърсих неможах да видя майката беше ми адски напрегнато тъй като се опитвам да се оправям и за пръв път попадам на такива играчки закачки. Въпроса ми е купената майка си беше едричка и за нула време ми беше наснесла 3 пити с пило пълни дали би могла да литне или това е била моята майка мисълта ми е дали добре охранена майка едра може да литне така пъргаво и да се загуби от погледа ми ?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Здравейте имам един въпрос. Значи обединих две отдводки тъй като парвата ми отдводка вече 35-6 дена майката непронесе както и немога да я видя при всеки преглед липсва ми опит и немога да я различа след като явно не е оплодена и нахранена. Втората отводка е с купена майка напръсках с ракия и двете отдводки и ги събрах на другия ден отивам и гледам на последната рамка кълбо от пчели на едно място викам морат едната майка напухках ги с пушалката за да видя кво става коя майка са запукали паднаха на земята няколко пчели заедно с майката на земята както бяха на кълбо и доло продължиха да я жилят и бият докато се наведа да вида коя е майката дали е купената белязана и тя се освободи и излетя започвам преглед да намеря купената майка, но пчелите бяха вече се побъркали страшно агресивни и потърсих неможах да видя майката беше ми адски напрегнато тъй като се опитвам да се оправям и за пръв път попадам на такива играчки закачки. Въпроса ми е купената майка си беше едричка и за нула време ми беше наснесла 3 пити с пило пълни дали би могла да литне или това е била моята майка мисълта ми е дали добре охранена майка едра може да литне така пъргаво и да се загуби от погледа ми ?

Кой ти даде акъл да обединяваш две отводки с две майки!? Няма как да има две майки в един кошер,освен ако не е самосмяна и ако още не е пронесла новата майка.Отделно от това трябва да уеднаквиш миризмите на двете семейства при обединяване(примерно напръскваш междурамията и стените на кошера с ракия и вода).Аз също имам непронесли майки от 5 май.От 9 майки само 4 са пронесли (събота като ги отварях не бяха ,надявам се да са се оплодили неделя и днес,че бяха слънчеви дни).Наистина е минало доста време,но трябва да си сигурен,че няма майка в кошера преди да почнеш такива манипулации....
    Колкото до майката,естествено,че лети ,все пак е пчела!Прегледай кошера отново за пило и майка,но повикай някой опитен пчелар да ти помогне.

Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    Колкото до майката,естествено,че лети ,все пак е пчела!Прегледай кошера отново за пило и майка,но повикай някой опитен пчелар да ти помогне.[/QUOTE]

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Ами аз написах, че моята майка не е пронесла иначе ги напрсъках и двете отводки с ракия и това съм написал. Тъй като немога да намеря моята майка която не е пронесла от 23-4 април реших да ги събера тъй като не бих се справил с оправяне на търтовка след това пък и 40-те дни наближаваха. И не ми се губиха като бройка пчелите ги събрах. Питах дали може да литне тъй като бях чел във форума, че след като е оплодена и добре охранена не би могла да лети нали затова в роевото спират храненето на майката да може да литне с роя от такива ти ми неща изхождат и въпросите ми. Иначе знам, че може да лети, но дали може, ако е пълноценна майка, а не неоплодена и дребна като тази която сам си произведох.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Ами аз написах, че моята майка не е пронесла иначе ги напрсъках и двете отводки с ракия и това съм написал. Тъй като немога да намеря моята майка която не е пронесла от 23-4 април реших да ги събера тъй като не бих се справил с оправяне на търтовка след това пък и 40-те дни наближаваха. И не ми се губиха като бройка пчелите ги събрах. Питах дали може да литне тъй като бях чел във форума, че след като е оплодена и добре охранена не би могла да лети нали затова в роевото спират храненето на майката да може да литне с роя от такива ти ми неща изхождат и въпросите ми. Иначе знам, че може да лети, но дали може, ако е пълноценна майка, а не неоплодена и дребна като тази която сам си произведох.
    И мои от 23 не бяха пронесли но след подхранване от една седмица са редосеялки.Тая година късно пронесоха по нашия край.Не е трябвало да бързаш да обединяваш.А каквото ще става ще разбереш скоро и да е литнала пак ще се прибере в кошера ако е дал господ.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Пчелната майка може да лети зависи кога и дали е мома. А тая твойта бая зор трябва да е видяла.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Здравейте,решил съм тази година да си правя само рояк .Как се прави ?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Много интересен въпрос

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Че то не трябва да правиш нищо. Тя годината е супер богата на рояци.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Че то не трябва да правиш нищо. Тя годината е супер богата на рояци.
    Как така нищо? Нали трябва да следи кога ще излети от кошера.

Страница 304 от 683 ПърваПърва ... 204254294302303304305306314354404 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •