Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Когато работят в магазина, не би трябвало да влязат в роево. Все пак кажи колко маточника си видял и къде са по рамките ?
    При Роевото настроение пчелите спират да градят и да носят прашец.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2014
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Когато работят в магазина, не би трябвало да влязат в роево. Все пак кажи колко маточника си видял и къде са по рамките ?
    Маточниците ги правят отстрани и отдолу на питата и изглеждат като роеви, но пък са малко за роеви тоест около 4-5 б целия кошер но на различни пити.По време на акацията дръпнах доста запечатано пило от тях и ме съмнява че правят самосмяна мислеки си че майките не струват макар че те засеменяват много добре .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от bennik Виж публикацията
    Маточниците ги правят отстрани и отдолу на питата и изглеждат като роеви, но пък са малко за роеви тоест около 4-5 б целия кошер но на различни пити.По време на акацията дръпнах доста запечатано пило от тях и ме съмнява че правят самосмяна мислеки си че майките не струват макар че те засеменяват много добре .
    вероятно готвят самосмяна, но имай предвид, че тя много лесно може да се превърне в роене при лошо и безвзяточно време. При мен това се случи.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес помогнах на един колега за рой и реших да проверя да ли жилят.ЖИЛЯТ пчелите от рой също са те бодели с габарчета. ръката ми е като боксова ръкавица

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от bennik Виж публикацията
    Ако са запечатани маточниците и не е излязал рой, предполага се , че е самосмяна. 5-6 маточника залагат и когато нещо е станало с майката. Имах такъв случай, защото пилото беше секнало. На 4 рамки по 3 маточника в долната част на питата. Вече имам 4 отводки.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2014
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Ако са запечатани маточниците и не е излязал рой, предполага се , че е самосмяна. 5-6 маточника залагат и когато нещо е станало с майката. Имах такъв случай, защото пилото беше секнало. На 4 рамки по 3 маточника в долната част на питата. Вече имам 4 отводки.
    Евгени имаше и запечатани но майката съм я видял и работи много добре - пропуска само на теловете плюс това няма и година , ланска е.Просто съм чел че при такова дърпане на з.пило пчелите мислят че е негодна и залагат самосмяна.В единия от кошерите сам видял само една пълна пита със запечатано пило и тук там по питите има запечатано смесено със яица и ларви на венци,а в другия и една цяла няма с запечатано само венци .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    За италианките това до голяма степен не важи дето си написал. предполагам че колегата гледа италиански мелез.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •