Когато работят в магазина, не би трябвало да влязат в роево. Все пак кажи колко маточника си видял и къде са по рамките ?
При Роевото настроение пчелите спират да градят и да носят прашец.
Когато работят в магазина, не би трябвало да влязат в роево. Все пак кажи колко маточника си видял и къде са по рамките ?
При Роевото настроение пчелите спират да градят и да носят прашец.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Маточниците ги правят отстрани и отдолу на питата и изглеждат като роеви, но пък са малко за роеви тоест около 4-5 б целия кошер но на различни пити.По време на акацията дръпнах доста запечатано пило от тях и ме съмнява че правят самосмяна мислеки си че майките не струват макар че те засеменяват много добре .
Днес помогнах на един колега за рой и реших да проверя да ли жилят.ЖИЛЯТ пчелите от рой също са те бодели с габарчета. ръката ми е като боксова ръкавица![]()
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Евгени имаше и запечатани но майката съм я видял и работи много добре - пропуска само на теловете плюс това няма и година , ланска е.Просто съм чел че при такова дърпане на з.пило пчелите мислят че е негодна и залагат самосмяна.В единия от кошерите сам видял само една пълна пита със запечатано пило и тук там по питите има запечатано смесено със яица и ларви на венци,а в другия и една цяла няма с запечатано само венци .
В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))