Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 290 от 683 ПърваПърва ... 190240280288289290291292300340390 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,891 до 2,900 от общо 6828
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Възможно ли е при роене пчелите да са сменили и старата майка.
    Възможно е при лошо време самосмяната се превръща в роене. Старата майка е сменена новата трябва да се оплоди и първите дни се облита около кошера, за да запомни местоположението му, за да може да се завърне при излитането на брачен полет с цел оплождане. Но ако кошера е силен и има много безработни млади пчели, поради безпашие или слаба паша, при излизането на младата или няколко млади да се облитат, безработните пчели я последват и формират рой. Така, че е възможно не се случва много често, но е познато в практиката.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    Ако беше прочел форума нямаше да го задаваш този въпрос. Не приемай поста ми като заяждане, а като препоръка. Аз също съм пчелар от скоро, но постоянно чета и препрочитам форума. Иначе в 99% от случаите старата майка излиза с първия рой.
    Така е при обичайното роене, но има и други случаи.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А ако майката по някаква причина не може да отлети била е осакатена или е сложена ханеманова решетка затворен входа и пчелите влизат през магазина.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Така е при обичайното роене, но има и други случаи.

Извинявай писа ли сме едновременно

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А възможно ли е да има яйца и пило и пак да се роят?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    А възможно ли е да има яйца и пило и пак да се роят?
    Възможно е ако откритото пило е малко и кърмачките са много и безработни ще последва роене.

Аз преди да излети рояка със сигурност пренесох прясно пило в друг кошер при опит да предотвратя роенето така че като чели наличието на прясно пило не им пречи да се роят.Рояка излетя на другия ден при първото хубаво време.Понеже съм начинаещ възможно е рояка да е от друго място но се беше закачил на 10м от кошера и съм почти сигурен че са си моите питомци.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Аз преди да излети рояка със сигурност пренесох прясно пило в друг кошер при опит да предотвратя роенето така че като чели наличието на прясно пило не им пречи да се роят.Рояка излетя на другия ден при първото хубаво време.Понеже съм начинаещ възможно е рояка да е от друго място но се беше закачил на 10м от кошера и съм почти сигурен че са си моите питомци.
    Колега рояка е готвен отдавна трябвало е по-рано да приложиш мярката, която описваш в последния момент няма да подейства. Нещата са били в напреднала фаза при теб. инстинкта за гледане на пило, не може да надделее след като роевия е в действие.

Така е но се събра лошо време.Отводката се опитах да я направя в лошо време защото осъзнах че нещата напредват .Нещата малко се усложниха не знам от времето ли от кошера ли получих над 20 ужилвания включително и по главата.За това се надявам да са сменили майката че съм начинаещ а кошера ме жили доста.

Интересното е че рояка си го хванах без нито едно ужилване.Тово най вероятно се дължи на пчелар който беше до мене и ми вдъхна спокойствие

Страница 290 от 683 ПърваПърва ... 190240280288289290291292300340390 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •