Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 264 от 496 ПърваПърва ... 164214254262263264265266274314364 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,631 до 2,640 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
    Мисълта ми не е да ревем, а ако можем да речем да пробием на външен пазар или медът да влезе в производство на друг продукт и да елиминираме изкупвачите!
    Ами те, прекупвачите, вече са го направили това, ама не са цъфнали и вързали кой знае колко. Представи си организация на пчеларите, която събира меда, изследва го, купажира го, складира го и се мъчи да го продаде на германеца. Има си отдел пласмент и съответните търговци, които се занимават с реализацията, от която им зависи заплатата. И същите тези търговци ти казват, че могат да изнесат меда примерно на 7 лв, а има такса за организацията и за разходи 30%, която ти я удържат от цената. Сигурен съм, че веднага ще бъдат заклеймени като кожодери и цялата организация ще се разпадне в момента, в който по-добър търговец предложи 10 стотинки по-висока цена.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Тя ще се разпадне при всички положения! Чувал ли си защо до нашия казан, в ада нямало пазещи дяволи?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
    Мисълта ми не е да ревем, а ако можем да речем да пробием на външен пазар или медът да влезе в производство на друг продукт и да елиминираме изкупвачите!
    Ей това е най-голямата заблуда на всички пчелари - че могат да заобиколят изкупвачите. Ха-ха ........

Нали все някой трябва да купува твоя мед. Все някой трябва да ти дава пари за него. Няма значение дали този някой е българска фирма или западна, или някой търговец или някой клиент на дребно - ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ДАДЕ ПАРИТЕ. И този някой, който и да е той, ще се стиска и ще ти предлага НЕРЕАЛНО НИСКИ ЦЕНИ (според тебе). Ако това ще те успокои, за него пък това ще са НЕРЕАЛНО ВИСОКИ ЦЕНИ.

Този, който дава парите, ВИНАГИ СЕ СТИСКА. Той ВИНАГИ ГЛЕДА ДА НАМАЛИ ЦЕНАТА. И на него ВЪОБЩЕ НЕ МУ ПУКА ДАЛИ ТЯ Е СПРАВЕДЛИВА.

Този, който продава стоката, ВИНАГИ Е ПРЕКАРАН. Каквито и пари да му предложат за нея, ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ДОВОЛЕН.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    След като сте се вързали на хорото да ставате производител на някаква стока, то това автоматично означава, че ОЧАКВАТЕ НЯКОЙ ДА Я КУПИ. Следователно вие се нуждаете от ИЗКУПВАЧИ. В пазарната икономика е прието те да се наричат КЛИЕНТИ или КУПУВАЧИ. Тези потенциални клиенти (купувачи) си имат някаква вътрешна нагласа КАКВИ ПАРИ СА СКЛОННИ ДА ДАДАТ ЗА ВАШАТА СТОКА. И повече пари те няма да дадат, защото не искат. И няма земна сила, която да ги накара да дадат повече пари. Просто няма да ви купят стоката и това е. Това тяхно поведение е ТЯХНО ПРАВО. Тях не ги интересува, че вие ще фалирате или че дори ще се самоубиете. ТЯХ ТОВА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.

Самите вие се явявате купувачи на хиляди видове стоки, с които са пълни магазините. И въобще не ви пука дали техните производители работят на печалба, или фалират един след друг. Не ви харесва цената на дадена стока и вие просто НЕ Я КУПУВАТЕ. И с това ваше действие вие обричате на фалит някъде някого по света. Някъде някой не може да си плати кредита и фалира. Банката го изхвърля на улицата. Някои от фалиралите се самоубиват или влизат в лудницата. Толкова ли е трудно това да се разбере? Вие като купувачи сте причината ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА. Защо тогава очаквате някаква милост, когато се изявявате като продавачи?

Ей това е пазарната икономика. Запомнете го. Това е живота и той е жесток. Самите вие играете тази жестока игра и ставате първопричина за фалити, самоубийства и лудници. Осъзнайте го най-после този елементарен факт. Осъзнайте, че НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ МИЛОСТ ОТ НИКОГО, когато въпроса опре до пари.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Съществуващите изкупвачи всъщност се явяват НАШИ КЛИЕНТИ. Ние съществуваме САМО ЗАЩОТО ТЯХ ГИ ИМА.

Ако ги нямаше тях, нямаше да ни има и нас като пчелари. Да, недоволни сме от тези клиенти, защото те не са съгласни да дадат исканата от нас цена. Но то това ВИНАГИ ЩЕ Е ТАКА. Каквито и цени да ни предложат, НИЕ ПАК ЩЕ СМЕ НЕДОВОЛНИ. Осъзнавате ли го това? Ние ВИНАГИ ще искаме по-голяма цена от това, което ни се предлага. ВИНАГИ !!!!!! Повярвайте ми, ТАКА Е ВЪВ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БИЗНЕСИ !!!

Следователно проблемът НЕ Е В ИЗКУПВАЧИТЕ, а във БЪЛГАРСКАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ. Само Българите могат да го правят това - ДА ОПЛЮВАТ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ СИ КЛИЕНТИ. Ако западняците го разберат това, ще останат ококорени и ще им провисне джуката. Как е възможно всичко това?

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ами те, прекупвачите, вече са го направили това, ама не са цъфнали и вързали кой знае колко. Представи си организация на пчеларите, която събира меда, изследва го, купажира го, складира го и се мъчи да го продаде на германеца...
    Не е само 'германеца' на тоя свят. Да пробваме в Ю. Корея, $50 ли беше килограм мед?
    0899946746 Поздрави, Емо.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Много си прав г-н Матеев, но има някои фактори които явно не отчиташ, не се съобразяваш с тях.
    За фалитите също си прав но за пчеларския сектор в нашата държава не важи в пълна сила.
    Напра ви един анализ, като процент, колко от пчеларите са напълно зависими от приходите от продажбата на мед.
    И аз нямам точна представа на национално ниво, но познавам собствениците на над 4хил. пчелни семейства и мога да ти гарантирам че дори и при 2 нулеви години тези пчелари няма да се преориентират в др. бизнес.
    Прекупвачите да си мислят, техен е проблема, то като дадена стока се е наложила на пазарите, дали ще са наши или чужди, няма голямо значение.
    За млякото примера ти е много неуместен, ??????. в цяла Европа има свръх производство и производството е в повече от консумацията и затова и цената е такава в общността, за нашия мед нещата не стоят по този начин и явно става че лобираш за др. интереси.
    На българския пчелар няма да му е за пръв път да свива коланите, по голяма част от тях имат друг доход колкото за преживяване, а те пчелите си знаят работата, могат да просъществуват и без нас известно време.
    Виж при теб са др. нещата, то заплати осигуровки, не знам кои е повече заплашен от фалит. Това което стана в др. сектори на животновъдството, много трудно ще се реализира в пчеларството.
    Ликвидира се дребното птицевъдство, свиневъдство, овцевъдство. В процес на ликвидация е говедовъдството, то ликвидацията става точно така големите собственици плащат на продажните ни управници, да прекрояват наредбите да стават непосилни изискванията за дребния производител, за да дават път на големите.
    Даже някъде го беше загатнал как държавните контролни органи могат да завишат изискванията си при добива на мед. Ясно ми е защо си притеснен от създала та се ситуация, но недей се сърди на обикновения пчелар и той както и ти, гледа да не разчита основно от продажбата на мед. Кой както може се спасява в ситуацията, някой работят на др. място други произвеждат майки, отводки,рамки.
    Не разумно е да разчиташ само на един вид стока. Затова в статията на Капитал анализа е че пчеларството в България е повече като допълнителен доход.
    И мен отдавна ме блазни идеята да се занимавам само с пчеларство. Знаеш ли колко пъти съм слагал орехчето на дупето, е няма как в нашата объркана държава да взимаш само правилни решения.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Спокойно! Те, ще ти се обадят. Дори, ще ти предложат и по- висока цена. Все пак общото мнение е, че лобираш в техен интерес.
    Почти съм сигурен,че няма "ТЕ" да му се обадят.По скоро сам на себе си може да звънне.Риба се лови с две ръце,а не с една.И още нещо-какво му пречи да застане на входа и изхода за една голяма част от пч.сектор.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Явно аз съм бил махмурлия когато са ги изнасяли тези лекции. Че и грешните учебници съм чел.
    Каруцата има 4 колела и сенодъвкателен задвижващ механизъм. Автомобила също има 4 колела и двигател работещ с изгнило сено преди милиони години. Едното го ремонтира ветеринар, а другото автомонтьор.
    В загатката се търси на кой бут на коня да си залепя винетката?
    Трябва ли триъгълника и пожарогасителя да са в багажника, защото двигателя може да има нещо против?

„От БТА съобщили, че България е изнесла за Япония 500 компютъра. Малко по-късно обаче новината била коригирана и се оказало, че всъщност не били 500, а 500 хиляди; и не били компютри, а компоти; и не били за Япония, а за Германия; и не били изнесени, а били върнати (понеже били развалени).”
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Нещо неразбирам когато меда го взимаха на 5.50-6 леа всичките ми познати мислиха да си взимат кошери и да почват една голяма част го направиха другите все още мислят Мисълта ми е, че Матеев защо да има изгода от ниските цени на меда след като много по-малко хора биха си накупили отводки,майки и т.н. след като виждат, че няма смисъл да се занимават с пчеларството като паричен доход. Няма да има тези нови попълнения дребните пчелари не биха инвестирали в бройки след като не се знае кога ще си върнат парите, големите пчелари сами си развиват бройките и по-лесно си праат сметките. При него да важни прохождащите пчелари тъй като имат нужда от качествени майки, хубави отводки за по-лесни излизане от дъното с 5-6-10 бройки. И ако те невиждат смисъл на такива цени да се занимават то ще останат малко на брой пчелари копуващи отводки, майки и т.н. което за него не би било добре неразбирам защо някой от сектора му би било в полза ниски цени на мед честно. Ако майкопроизводството му е като параван може, но подобни обвинения без грам доказателства и само на думи малко става като турски сериал

Страница 264 от 496 ПърваПърва ... 164214254262263264265266274314364 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •