Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 264

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Колеги, както казваше един борец "Раната прай борбата, партията рани, ний борим." В нашия случай, пчеларя е необходимо да стимулира пчелите, за да могат те да се възстановят за следващите паши, ако има такива. В противен случай тотално нулева година.
    Нали ти разправях за изядената рапица? Дори не успях да я помириша, че да се похваля и аз с рапица.
    Аз се чудя как няма загинали семейства от глад.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Нали ти разправях за изядената рапица? Дори не успях да я помириша, че да се похваля и аз с рапица.
    При мен е аналогично акацията е почти към края си като отворих кошера 100 грама мед няма пчели бол, а мед не. Без захар няма да се мине тая година абсурд. Не дава нектар и да дава малко е повече вода с ниско качество.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Каквото са донесли, са го хапнали и както се казва "карали са на мускули".

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Каквото са донесли, са го хапнали и и както се казва карали са на мускули.
    Точно! Но глад + дъждовно време + пило + фунгицид... е няма такава пчела, която да се развива при такива условия.
    Фунгицидите намаляват протеолитичните ензими и предизвикват протеинов глад. Гледаш перга има, прашец вкарват, а пчелата гладува.

Рости, ето за това говорех. Небето става черно от пчела, маточници няма, а след малко се връщат. Вдигат се на 5-6м височина правят облак и вече бягах със стълбата, но напразно.
    Напомня ми на синдрома на празния кошер. Видеото е към края, когато се връщат, но преди това не ми беше до снимане.

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Напомня ми на синдрома на празния кошер.
    И не само на теб.

Автор
    Регистриран
    05.12.2013
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Възможния проблем може да бъде събран натровен прашец, пръскан с препарат с дълъг карантинен период на действие. Събран и запечатан - силни семейства, 10 дена стояли по кошерите и консумирали запасите. Младите пчели изхранващи пилото консумират тайните пролетни запаси с перга. А може при ферментацията на прашеца в перга да е станало нещо. При мен рапицата бе пръскана с подобен препарат и забелязах как семействата боксуват в развитието си.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от roxterox Виж публикацията
    При мен рапицата бе пръскана с подобен препарат и забелязах как семействата боксуват в развитието си.
    При мен рапицата я пръскаха вечер след 20,30ч., а препарата е с много къс карантинен период. По-скоро това е някаква пандемия при пчелите.
    И пак ще спомена, разговарях с колеги, които са на 30-40 че и повече километра от мен - идентична ситуация.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Моето мнение като начинаещ пчелар са 2 неща.1.прашеца и меда от рапица.2 рязката промяна на температурата.Колега колко градуса беше на рапицата и колко като ги закара в балкана?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •