За голямо мое съжаление и аз се включвам в темата със регистрирани огромни загуби. При мен отравянето не е типичното отравяне със инсектицид. В моя случай става въпрос за отравяне с препарат с бавно действие и все още не съм сигурен кога ще спре отравянето или ще се стигне до "празния кошер". Всъщност всички изследвания по повод на синдрома водят до използвани препарати които бавно и сигурно ибават семейството като умиращите пчели имират далеч от кошера (заради дезорентация или просто заради инстинкта им да не умират в кошера и да го замърсяват по този начин) И така какво се случи. Мека зима с нула смъртност и пролет която позволи и най - слабите да се надигнат сериозно до началото на май. Семействата бях събрал в два пчелина за да ги обслужвам по лесно. И на двата пчелина имах по няколко блока с рапица които с моя помощ взривиха семействата от пило. Към 20.04 имах 12-14 пити пило в основните семейства и 3 корпуса покритие на пчелите, а в отводките от миналата година имах 10-12 пити пило и 2 корпуса покритие на пчели. От 21.04 до 25.04 местих на акация. На 26-27.04 семействата получиха 3-ти корпус. Дъждовете и студовете бяха започнали и реших да поставя 4-ти корпус в първия момен като се оправи малко времето. Така и стана. Всички семейства за които беше предвидено получиха 4-ти корпус при първите длънчеви лъчи. За голямо мое съжаление това стана след много дни (10 мисля) дъжд и студ и установих точно това което най много ме плашеше - тотално роево настроение във абсолютно всички семейства които бях донесъл на акация.
Пускам поста до тук и продължавам да пиша да не се затрие че голям зор от тоя телефон.