Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 284 от 683 ПърваПърва ... 184234274282283284285286294334384 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,831 до 2,840 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Дъртия беше ковнал няколко ракии ама каза че първо кражали над стопанската сграда

На колко метра е стопанската сграда от кошерите

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Дайте вариант за много силна активност пред кошера .Баща ми каза че около кошера е имало страшно много пчели.Предполагам че пчелите са се роили но баща ми твърди че е било лудница и пред двата кошера което ме озадачи
    Мен ДАСКАЛА където ме учи ми казваше облитане.Но все пак след 14 дена ми казваше пак да гледам кошера не знам защо.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    защото не искам да тармозя повече пчели със своята некомпетентност
    Думата ТОРМОЗ, в случая, е напълно противоположна да действителността.Демек,пче ларите,недопускайки роене,через направа на отводки и др.действия възпирайки роенето,-това е тормоз.А роенето............

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Дайте вариант за много силна активност пред кошера .Баща ми каза че около кошера е имало страшно много пчели.Предполагам че пчелите са се роили но баща ми твърди че е било лудница и пред двата кошера което ме озадачи
    Това в колко часа ставаше? При роене пчелите често увличат летящите пчели и от други кошери в близост.

Станало е около 14 часа сградата е на 3 метра от кошерите

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Дъртия беше ковнал няколко ракии
    Като наричаш родния си Баща ''ДЪРТИЯ '' ,мислиш ли че тук, вече си спечелил голям авторитет на пчеларче . Е..гати наглото поколение което се е навъдило в тази скапана държавица ,не ,грешка –територийка . Да наречеш така баща си ? И след това имаш безочието да кажеш ''БАЩА ми ............'' и тъй нататък . Трябва да се определиш –баща или дъртия ?

Баща ми де... ако кажа дъртия пред него ще ям бой а съм на 37 години брат ми е на 30 и още се крие че пуши...добре че е скаран с технологията иначе изгорях

https://www.youtube.com/watch?v=wtcHzfdU6R0 облитане след лошо време

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Като наричаш родния си Баща ''ДЪРТИЯ '' ,мислиш ли че тук, вече си спечелил голям авторитет на пчеларче . Е..гати наглото поколение което се е навъдило в тази скапана държавица ,не ,грешка –територийка . Да наречеш така баща си ? И след това имаш безочието да кажеш ''БАЩА ми ............'' и тъй нататък . Трябва да се определиш –баща или дъртия ?

Гогол, трябва да свикваш с такива епитети колега /брат/,това е новото поколение.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Според мен роенето е една стихия не добре изучена и до сега няма катеогорично открита причина за роенето (цитират се около 30) все още като излита роя не се знае от кеф ли бучи или от зор не се знае размножавали се или оцелява въпреки че световно известни учени са се занимава ли с този феномен.
    Много лесно може да се объркат признаците на едно явление ако си пчелар с по малко практичен опит (включително и моя милост) с друго.
    За това по добре е да се отвори кошера и да се види по косвени улики само много добри пчелари могат да дадът правилен отговор.
    Аз подхождам скептично към роенето с пчелите като винаги очаквам да ме надхитрят когато залагат самосмяна си мисля за роене, когато си облитат мисля за роене,когато се развали времето пак си мисля за роене, затова имам над 50 бр. празни кошери а се грижа за 30 и не искам да ги увеличавам ако не се отваря плодника на 2 седмици в това време няма как да се знае а дори и като го отвориш пак не се знае.

Страница 284 от 683 ПърваПърва ... 184234274282283284285286294334384 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 24 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 24 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •