Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
Пич, много се палиш за твойто био стопанство.... Хи хииии. Аре кат си толко бръз, обясни пред строя, КАКВА Е РАЗЛИКАТА В ТРУДА КОЙТО ВЛАГАШ В ТВОЕТО БИО СТОПАНСТВО, И МОЯ ТРУД, В МОЕТО не БИО СТОПАНСТВО. Пък ти ако искаш ДОБИВИ ела и ти на полето...... Само да ти кажа къде е фатката, не може държавата за едни да бъде майка, за други мащеха. Но ти явно не мислиш така, и тогава предложи името на програмата да бъде сменено на ПРОГРАМА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА БИО ДРЕБНИ СТОПАНСТВА. Иначе ако си навитак може да те светна как може да се оправят нещата щото да има пари за повече малки стопанства (без значение дали са био или НЕ). Ако и да немога да си броя пчелите в кошерите..........
Първо да кажа, че не съм взел нито една стотинка от държавата, не съм и искал. Пчелина ми не е регистриран, но меда ми био та дрънка. А разликата в труда е голяма. Имам 2 км черен път, който се минава само с джип. Няма ремаркета, няма камиони. Миналата седмица се натъкнах на един софиянец с джип за 15 хиляди, заровил се безпомощно в калта. Явно решил да се повози човека ама не може да се прибере. Реших да го издърпам, замириса на изгорели гуми и съединител.
Друго какво да ти кажа, няма ток, няма течаща вода, има мечки, трябва да слагам ел. ограда, обаче крадат акумулаторите. Сега акацията е в разгара си, а аз подхранвам спасително, защото е студено. Като очертаеш 3км радиус около кошерите половината е гора.

В полето засега нямам желание да слизам. Всеки пчелар обяснява колко са важни пчелите с опрашването, което правят. В полето си карате кошерите до рапицата и слънчогледа, опрашвате им културите на фермерите, те за награда ви тровят и после олеле мале. А кой ще опрашва дивата природа ако няма ентусиасти като мене?