Георги 1974,Огромна благодарност за труда, който си положил да качиш всичко това!
Пробвал ли си да работиш по този начин?
Георги 1974,Огромна благодарност за труда, който си положил да качиш всичко това!
Пробвал ли си да работиш по този начин?
А не не, не е моя заслугата а на
Превел от руски: д-р инж Иван Парашкевов, г. Плевен-
http://pchelar-probvaisambg.com/statia167_spisak.htm
аз само го копирах и прехвърлих тук защото реших че има много полезни неща и могат да бъдат от полза за хора отглеждащи пчели желаещи да експериментират а и най вече да научат нещо ново ако разбира се не го знаят.
хиляди благодарности на д-р инж Иван Парашкевов за положения от него труд.
Не не съм работил по този начин аз съм само любител (съботно неделен и то през две недели хоби пчелар) със скромен брой кошери но от тази статия има много неща който могат да се практикуват и да са в практическа полза поне аз мисля така.
Човек когато е начинаещ има склоност да се увлича по разни странни технологии, странни кошери, високи рамки и всякакви нестандартни неща, лошо няма а напротив.Но най важните неща са пчеларя и медоноса около пчелина другите неща са вариации. От Цебро експерементирах двата плодника и съм доволен но миналата година правих обратното на неговата практика не разделение а обединение или така наречения медовик експеримента беше успешен и впечатляващ поне за мен но бе за слънчогледа миналата година.
Но тази го направих подобно от 30 кошера форсирах 14 бр. с подсилване от другите резултата:
април месец по един магазин нектар и мед от върболяци и треволяци от 10ина бр. в моя район не бяха и слагали магазини,
май месец няма акация има лошо време и има роене, но аз подготвям медовици за слънчогледа какво ще стане не знам.Може и с мойте технологии да гоня рояци а другите да хапват мед без технологии.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))