На 15.05 , акацията е както през януари. Единия масив няма признаци, видими от около 400м. на живот. Другият (по-близко до пчелина)е на по-стръмен северен склон и само в най-близката част до билото леко зеленее. Явно там течението го е спасило частично от сланата. Цъфтеж, някакви цветенца, глог, бъз и сигурно още неща невидими за неопитно око. Въпреки студените сутрини и дъжда има някакъв принос, колкото да преживеят. Днес няма да летят. 75% последователно изпаднаха в роево. Всичките успях да ги озаптя преди да са си обули обувките. Семействата са ми малко, но за мен е успех. Миналата година ми беше първа и в края на юни, 6 дни след разширяване с четвърти корпус, заварих гора от маточници и половин армия. Тогава не отчетох, че три от тези шест дни, бяха дъждовни. Сега наблюдавам сравнително плахи мераци. Дали гадното време не ги стопира да се чупят набързо и с ентусиазъм? Имах желание да ги запазя в кондиция, но при така стеклия се сезон обикновенно прилаганите методи не са достатъчни. Към по-опитните в студените райони, по това време прилагали ли сте Демари и какъв е резултата(освен ливадна, друга паша не очаквам)?