Г-н Матеев как са нуклеусите след градушката, дано естествено да са се разминали,но ако е минало това което даваха по телевизията през тях не мисля че са издържали.Моля да напишеш за да можем да вземем мерки преди да има поражения.
Г-н Матеев как са нуклеусите след градушката, дано естествено да са се разминали,но ако е минало това което даваха по телевизията през тях не мисля че са издържали.Моля да напишеш за да можем да вземем мерки преди да има поражения.
Аз и миналата година имах пчелин с нуклеуси, който го би градушка. Нуклеусите издържат без проблеми, само където капака става целия на язви (вдлъбнатини с дълбочина 1-2 mm). Нещо като кратерите по Луната или Марс. Нищо особенно - просто козметичен дефект. Пчелите обаче си свиркат и не им пука .....![]()
Нямам никаква представа, защото не съм пробвал този метод. Като го пробвам, ще ви кажа. Ако искаш - ти го пробвай.
Изпробван е и работи от 3/4 години аз не ги пръскам за еднаква миризма събирам рамки от различни кошери и са готови.
Колеги някой оставял ли е семейства да зимуват във фибранени кошери?В моя случай са нуклеуси и в момента са почти 30 бр отводки на по 5-6 рамки, които все още са във фибранените нуклеуси.Просто не ми стигна инвентара лятото и те така си изкараха сезона.В момента тече боядисването на новите кошери, които пристигнаха преди няколко дни.Но докато си пръскам с пистолета се зачудих дали няма да е по-добре да си ги оставя да зимуват във фибраните.Единственото, което ме притеснява е да не ги нагризе някой мишок и да ми образува ядове.Та ако някой вече има опит ще се радва да даде мнение![]()
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))