Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 718

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Имам няколко украинеца две семейства по осем рамки с общ магазин.До сега съм виждал само един рой.Може би в тоя кошер е загадката защо се роят и как може да се избегне роенето.
    Някой колега който е имал такъв модел кошер може да драсне някой ред от наблюдения.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Имам няколко украинеца две семейства по осем рамки с общ магазин.До сега съм виждал само един рой.Може би в тоя кошер е загадката защо се роят и как може да се избегне роенето.
    Някой колега който е имал такъв модел кошер може да драсне някой ред от наблюдения.
    Може би размера на рамката но това е само предположение. Тази година голяма част от лежаците ми се изроиха едно и двусемейни, имаха достатъчно празно място и градеж на уви. Като пример едносемеен 26 рамков 11-12 рамки пило разновъзрастно 3 пити прашецо медови изградил 7-8 рамки останалите празни и се опита да хване гората но... Тази година планирам да заселя два украинеца и един кениец та да видим къде е заровено кучето:-) .
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Може би размера на рамката но това е само предположение. Тази година голяма част от лежаците ми се изроиха едно и двусемейни, имаха достатъчно празно място и градеж на уви. Като пример едносемеен 26 рамков 11-12 рамки пило разновъзрастно 3 пити прашецо медови изградил 7-8 рамки останалите празни и се опита да хване гората но... Тази година планирам да заселя два украинеца и един кениец та да видим къде е заровено кучето:-) .
    Кучето е заровено в климата, а не в кошера. Може да има обем за строеж но не влезне ли развит кошер в главна паша ще се изрои.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Кучето е заровено в климата, а не в кошера. Може да има обем за строеж но не влезне ли развит кошер в главна паша ще се изрои.
    Основните семейства влезнаха доста силни в пашата .. която я нямаше следващ проблем
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Според мен една част от кучето е в млада майка на една зима+яко разширение.Тази година от 30бр. 7 са в роево и всичките с майки от 2014г. имам и други майки от 2014 +късни отводки от 2015г. за сега все още не са влезнали в роево (това разбира се не значи че няма да ме изненадат има време).

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Според мен една част от кучето е в млада майка на една зима+яко разширение.Тази година от 30бр. 7 са в роево и всичките с майки от 2014г. имам и други майки от 2014 +късни отводки от 2015г. за сега все още не са влезнали в роево (това разбира се не значи че няма да ме изненадат има време).
    при мен имаше и млада майка и ранно разширение и то ударно и пак.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    при мен имаше и млада майка и ранно разширение и то ударно и пак.
    Имам в предвид по голям % а и има още време - юни а и юли съм виждал роене.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Аз направих отводки в началото на април и сега те ми се роят. Не е до майките.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ами не знам какво да кажа то тези насекоми непрекъснато ме изумяват тъкмо си помисля че съм научил А-Б-В-то за тях и ще мина 1 клас и те вземат че направят нещо и ме върнат на поправителен и айде пак в 1 клас.
    Абе голями калпазани са и като си наумят нещо твърдо си действат по въпроса и ако човек е по лабав като мен няма управия.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Основните семейства влезнаха доста силни в пашата .. която я нямаше следващ проблем
    там е белята че я нямаше а семействата беха много развити.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •