Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    А някой знае ли дали 7 дни ще са достатъчни за да се преориентира семейството преди да го върна на два километра от мястото на което е било?
    На два километра изобщо не съветвам да местиш.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Банда още един тъп въпрос от мене.Четох че пчелата събира мед на около 2 км от пчелина,,,,предполагам че това е в едната посока или си бъркам.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    На 3 км. в едната посока за цъфнал слънчоглед със сигурност ходят.
    При опити поръсени с брашно в местност в която има нива с цъфнала гречка на 8 км. в едната посока пчелите са отишли там.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Банда още един тъп въпрос от мене.Четох че пчелата събира мед на около 2 км от пчелина,,,,предполагам че това е в едната посока или си бъркам.
    Най-добре в радиус 2 км .
    Това е около 12 500 декара.

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    Kando , С една дума не е проблем да въртя пити с пило в центрофугата . Благодаря

Благодаря за отговорите.Цял ден обикалям по трънаците за да видя горе долу каква паша има около къщата на баба ми.Ябълките са може би 2000 дървета,Череши около 1000 сливи круши също доста.За жалост акацията е около 100 дървета,слънчоглед и рапица няма.Различни пущиняци и тръни доста..Дали ще има хляб за двайсетина кошера.Забравих че река Струма е наблизо тоест има доста Върби и Тополи малко Липи малко Черници също.Малка борова горичка на около 2км от къщата.Чудя се дали е удачно да по развия малко стратста си към пчелите в този раийон

Наблюдател
    Регистриран
    20.10.2014
    Пчеларски район
    с.Николово
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Благодаря за отговорите.Цял ден обикалям по трънаците за да видя горе долу каква паша има около къщата на баба ми.Ябълките са може би 2000 дървета,Череши около 1000 сливи круши също доста.За жалост акацията е около 100 дървета,слънчоглед и рапица няма.Различни пущиняци и тръни доста..Дали ще има хляб за двайсетина кошера.Забравих че река Струма е наблизо тоест има доста Върби и Тополи малко Липи малко Черници също.Малка борова горичка на около 2км от къщата.Чудя се дали е удачно да по развия малко стратста си към пчелите в този раийон
    Пущинака е подходящ за примерно акация,аморфа, китайски мехурник, липи, които ти да посадиш и в рамките на 5-7 години ще започнат да дават и мед!
    Милен Георгиев

Потребител
    Регистриран
    20.03.2016
    Колеги и аз от миналата година се занимавам с няколко кошера ,но от пчелари с много дълъг опит не съм чувала да се центофугират пити с пило .И аз съм имала такъв случай.Майката се беше качила и осеменила .До като не се излюпиха ,не пипнах питите с пило .

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jenia Виж публикацията
    Колеги и аз от миналата година се занимавам с няколко кошера ,но от пчелари с много дълъг опит не съм чувала да се центофугират пити с пило .И аз съм имала такъв случай.Майката се беше качила и осеменила .До като не се излюпиха ,не пипнах питите с пило .
    Не само към теб - начинаещите във всеки един занаят чуват много неща, но и е редно някои от тях лично да ги проверят, само с чуване не става, трябва и опит да се трупа т.е. дори и да загубиш, то със сигурност няма да фалираш, ако пробваш на две- три семейства да извъртиш и онези пити, в които има пило, така вече няма просто да разчиташ на чутото, а ще знаеш от лична опитност.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    да го премахна или да оставя майката да свърши тая работа?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •