Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 70 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 692
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    [QUOTE=Ангел Йосифов;94470]Благодаря!Много съм добре.Допивам си виното и си лягам.Иначе този хубостник има още двама братя,като ги натоваря един в/у друг ми донася по една тенекия мед.Демек,има какво да ги правя....[/QU

Геле как я носят бре тая тенекия аз мой те не мога да ги накарам мед да носят камо ли тенекия с мед

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Геле как я носят бре тая тенекия аз мой те не мога да ги накарам мед да носят камо ли тенекия с мед
    Я се поогледай в пчелите,особено тая в ляво на прелката-също е като Ан..............

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Роя се е хванал и виси на дъното на капана. На прелката която е буквало на 2 см. от кълбото с пчели, няма никакво движение. Това беше положението в 19:30. Дали ще влязат вътре или ще хванат пътя утре сутринта? Капана не е в пчелин и мисля, че около него няма близо кошери (може и да има, но аз да не знам).

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Kапана е малък за този рояк.Най-вероятно ще изгради далаци отдолу.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Роя се е хванал и виси на дъното на капана. На прелката която е буквало на 2 см. от кълбото с пчели, няма никакво движение. Това беше положението в 19:30. Дали ще влязат вътре или ще хванат пътя утре сутринта? Капана не е в пчелин и мисля, че около него няма близо кошери (може и да има, но аз да не знам).
    Подскажи за обема и какво си сложил вътре .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Един ученик е снимал , как влиза роя в моята примамка , но сега не мога да го пусна .
    Трябва да го форматирам.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Капана е с вътрешни размери 22х22х50. Това прави 24,2 литра върешен обем. Няма рамки. Исках да го направя поне 30 литра, но не ми беше подходящ материала. Прелаката според мен е основния проблем ,защото е само 2,5 см. в диаметър и няма вотори отвор за вентилация. Следващата версия ще е с по-голяма прелка и отвор за вентилация. Ще съм благодарен ако ми дадете съвети за него, къде да го позоционирам и има ли въобще значение.

2/3-ти от капана е омазан с прополисова тинктура, има и покапан разтопен восък. В капана слагам и по затворено найлоново пликче с памучен тампов в него, който е напоен с етерично масло от лимонена трева.

Ангел позна, наистина са почнали са да градят далаци от долу.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    За мен литражът е добре, прелката - също. За вентилацията съм съгласен. С допълнителни летви/дъсчици отгоре/отдолу не можеш ли да му дигнеш малко височината? Колкото да вкараш ЛР рамки и да има 5-6 сантима отдолу? Или пък сега както е да вкарваш малки ДБ? Това с цел да си улесниш работата. Иначе за позиционирването, практиката казва, че където е текло пак ще тече. Другото вече е магия
    В случая мазането и тампонът са свършили работата.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Според мен прелката е малка, 2,5 см. е малка прелка. Прелката не трябва да е по-голяма от 3,5-4 см. в диаметъра ако е кръгла. Прелката трябва да е около 3-3,5 см. ако е кръгла.
    Обемът на роеловка, която е поставена извън пчелин, според мен трябва да е по-голям, около или по-голям от 40 литра, за рой първак който ще се хване сега. Под 20 литра никакъв рояк няма да влезне. Т.е. на границата си.
    Успех ти желая!

ПП Много мои познати пчелари се оплакаха от силно роене сега, но това не навсякъде се наблюдава.

Страница 18 от 70 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •