Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Наско, не винаги става. Оставих най - силния си кошер на един корпус, хранене здраво пчелите не се събират вътре, като го отворя извират и маточници няма.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Наско, не винаги става. Оставих най - силния си кошер на един корпус, хранене здраво пчелите не се събират вътре, като го отворя извират и маточници няма.
    Еми варянт Б
    Осиротявай този силен кошер и после цепи и придавай маточници колкото си щеш...,е ако те устройват свищеви де.
    Аз така направих таз година и съм доста доволен.. Осиротих 3 семейства, разцепих ги на по 5-6 отводки, подсилих ги с пило от други семейства и сега както вървят за слънчогледа- задължително са с магазин отгоре.., та може и с два.
    Иначе тази процедура с осиротяването е направих още на 09.04.2016г и на 22.04.2016г- вадих и по един магазин мед от въпросните семейства..
    В една друга тема ми се присмиваха на една снимка, че целия кошер е виснал на брада отпред и бездейства и че не си е гледал работата пчеларя..., ама аз си знам...отводките са налице и центрофугата е нацапана...

Потребител
    Регистриран
    27.12.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    [QUOTE=boris;94586]Наско, не винаги става. Оставих най - силния си кошер на един корпус, хранене здраво пчелите не се събират вътре, като го отворя извират и маточници няма.[/QUOT

От такъв кошер бих пренесъл личинки в стартер.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •