За сега проблеми с роенето нямам. 2-3 ги оправих, но не е фатално. МЕД НЯМА. От тия 2 магазина са напръскали по няколко пити тук.там. А плодниците са блокирани ПЕРФЕКТНО. Даже ме е страх да ги ровя. ДАно качат малко отдолу-нагоре.
Бях чел мисля че Таранов го пишеше че рояването настъпва в резултат на препълване на гнездото с млади, безработни пчели и рязкото съкращаване на снасянето на яйца от майката обаче не обясняваше защо майка спира да снася.
защото няма къде, или поради спиране на притока на нектар. причина е дисбаланс между открито пило и млади пчели. От там следва неразходване млечице и в техните тела се трупат хормони и развиват яйчниците им и стават анатомични търтовки. Писано и писано по тази тема.
Здравейте, тази година е уникално отвратителна ! Някои извадиха тонове акация при 19 градуса ! Други по 3 магазина рапица ! Кошерите изпадат в роево състояние при неделните и незнаещи пчелари ? До колкото роенето сигурно ще се повтори, като през 2014? Роенето с 50-70 маточника, а самосмяна 15-20 ??
И руснаците имат велики пчелари. Не може да се отрече.
При мен имаше шокиращо сиране на нектара и голям глад, може би това обърна каруцата. А нали съм глупав и не храня да е чист меда и ония да се ебават с мен за 3.50.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))