Ник,сипваш ли си ракийца?
Ник,сипваш ли си ракийца?
Споко не е лошо че са изпаднали в роево лошо е като ги изпуснеш не си само ти а много ама не си признават аз например онзи ден на Гергьовден отивам и първата ми работа бе да огледам дърветата и на сливата едно рояче си висеше и ме чакаше милото та си го прибрах ама....не е си работа.
В болшинството от случайте се роят силни семейства с по стара развита майка гледани добре в район с добра паша и имайки в предвид времето какво стана няма нищо чудно в това, не се роят смотаните (или тези с добра генетика плод на дългогодишен труд между другото как го постигат аз не знам но имаики в предвид какви знания опит и инструментариум им е нужен не ме учудва) поставени в същите условия като силните .
Майка на 3 години. ДБ 10 сега в акацията с 2 магазина. Не иска да се роева, и не иска..... Майка от лани (юни) ДБ 10 с 2 магазина ЗАЛОЖИ ДА РОЕВА..... Тамазлъци..... Кво да ги прайм, ще ги селектираме.
Насекоми какво да ги правиш винаги могат да те изненадат
г-н Матеев има пчелин с 100% роене а то предполагам че не е пчелин като мойте с по 15ина пикливи кошера а имайки в предвид и знанията който има а и предполагам че и пчеларите му не са вчерашни.
То какъв е извода имайки в предвид че пчелите си джиткат много ама много време и то преди нас.
Свищева. Сега и е трета година. Майката на тригодишната е баба на ланшната........ почти един тамазлък.(демек старата е леля на младата). А върви ги разбери..... Както вали за едната, така вали и за другата..... Да не очакваш ,че млада майка ще рои.
И при мен има един 12 рамков с 2 магазина и няма никакви признаци на роево.
Всичко е до пчеларя и времето според мен.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))