Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 23 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 222
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Какво ще се получи? Ще се отвори , но малко по-шумно! Ще препука, препука и ще спре, когато отлепиш......
    Ето , както винаги изчетох цяла библиотека с книги , едни викат чукай по кошерите , други викат не чукай ,едни викат отваряй и давай питки други не вие казвате ще препука , друг вика не безпокойте напразно пчелите на зима.Е , хайде сега на кого да вярва човек?
    Това разбира се е в кръгът на шегата , както казах и преди на моя пчелин зимата освен да почиствам прелките и капаците от сняг , и входовете от подмор друго не правя който оцелее той ще е напролет.
    Поздрави!

Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Какво ще се получи? Ще се отвори , но малко по-шумно! Ще препука, препука и ще спре, когато отлепиш......
    Точно така. и в случая е по-уместно да се подходи малко по-рязко. От опит мога да кажа, че пчелите не се дразнят особено, не по-вече от колкото при почукване по сандъка.
    Ако нещо ви съмнява, не се притеснявайте да си отваряте кошерите при ниски температури. Твърдението, че може да ги простудите или поне пилото, е пълна заблуда. При ниски температури, пчелите са на кълбо и топлят само кълбото. Околната температура е равна на външната.
    Само не прекалявайте от любопитство.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Като умориш няколко семейства през зимата, ще се ориентираш какво трябва да правиш през този сезон.
    Ако не ги погледнеш отгоре в някой тих слънчев мразовит ден, /без да разместваш рамките/, после ще те е яд че не си помогнал на някое закъсало семейство. А още повече ще те е яд, ако си погледнал и след това не си реагирал както трябва.
    Аз се убедих в това.
    Един бърз поглед в началото на януари ще ти спести доста загуби и ядове.
    Но преди това винаги трябва да имаш подготвени питки за спасяване от глад.

Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Като умориш няколко семейства през зимата, ще се ориентираш какво трябва да правиш през този сезон.
    Ако не ги погледнеш отгоре в някой тих слънчев мразовит ден, /без да разместваш рамките/, после ще те е яд че не си помогнал на някое закъсало семейство. А още повече ще те е яд, ако си погледнал и след това не си реагирал както трябва.
    Аз се убедих в това.
    Този пост ми звучи доста филосовски, в смисъл верен и поучителен. Но както се казва и по-горе, всичко идва с опита. И като стана реч за опит, от опит знам, че старата максима "занаят се краде" е вярна, колкото и да не вярват някои.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Цитат Първоначално публикувано от Влад
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Аз се убедих в това.
    Този пост ми звучи доста филосовски, в смисъл верен и поучителен. Но както се казва и по-горе, всичко идва с опита. И като стана реч за опит, от опит знам, че старата максима "занаят се краде" е вярна, колкото и да не вярват някои.
    Аз пък ще се въздържа от еуфорията , практиката при работа с такива семейства при мен показва друго.

Наблюдател
    Регистриран
    09.12.2010

Подхранване

След като си изпатих миналата зима,тази година подхранвах по този начин.

Наблюдател
    Регистриран
    30.01.2012
    От къде мога да закупя Витамикс Формула

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    колко ти трябва

Здрасти колега vankogos искам да те питам нещо. Тези питки сложени ли са в някакви пликове или са направо разопаковани върху рамките. Аз смятам да сложа Апитом към средата на месеца и в началото на март пак. Понеже до сега не съм давал питки и са оцелявали аз ги оставам с достатъчно мед в плодника но дето се вика за по сигурно.

Наблюдател
    Регистриран
    27.01.2012
    Здравей .Бялото вещество какво е -захар ,или пудра захар с мед , датата от поста актуална ли е с деня на подхранването -не е ли студено за отваряне на кошера .Защо горе има магазини по това време .
    Мед ям всякакъв .

Страница 7 от 23 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •