Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
Е, то преди една седмица тука се говореше за извиване на ръчички до счупване, после съвет да отхапят от печалбата на немеца, ся къде изчезнаха прекупвачите... Ами изпокриха се в миша дупка завалиите и сигур ще ходят да продават "кисели краставички", цитат по г-н Матеев. В началото на годината някъде, мисля, ви споменах, че големите играчи с укр мед на германския пазар са си техни фирми, германски и полски(?), нашите, за зло или добро са слаба ракия, ако ползвам форумната терминология. Ако това, че 20-30 контейнера със стока, стоварени на някое пристанище е достатъчен фактор да блокира целия вътрешен едрови пазар, то тогава за какви криви и прави да говорим? Ако се поотвори нещо нанякъде, Изток или Запад, може и да се усети някакво раздвижване...
Не могат да съберат достатъчно(трябвало да обикалят много) и ще чакат липата и с нея ще купуват и рапицата. А през това време, ако някой будала се навие на 3.50, защо да не му вземат меда.

Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
може и да се окаже фактор - когато в склада имаш мед за които си платил поне 2,6 милиона лева и аз да съм и аз няма да изкупувам...
не зная дали е вярно (знам само че въпросния търговец наистина от декември е прекратил всякакво изкупуване на мед) но близки до него колеги се кълнат че е закупил на 4,50-5.00 лв. поне 200 мед от областта и немците са го отсвирили... пари и пазар за новата реколта - нямал и няма да изкупува докато не разкара стария мед....
Ела ми на гости и ще отидем да ги видим тези хиляди, милиони, милиарди, трилиони тонове...