Айде, айде, всичко знаем, хаха, ама дай да не им отваряме очите на кибиците. Прочие, стига сме чатили, че нали уж сме за пример тука. Карай я по-спокойно и ще се наредят нещата. лека.
Айде, айде, всичко знаем, хаха, ама дай да не им отваряме очите на кибиците. Прочие, стига сме чатили, че нали уж сме за пример тука. Карай я по-спокойно и ще се наредят нещата. лека.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Ник, много си скромен![]()
При пчелите има мед, защото има ред!
Ник,сипваш ли си ракийца?
Споко не е лошо че са изпаднали в роево лошо е като ги изпуснеш не си само ти а много ама не си признават аз например онзи ден на Гергьовден отивам и първата ми работа бе да огледам дърветата и на сливата едно рояче си висеше и ме чакаше милото та си го прибрах ама....не е си работа.
В болшинството от случайте се роят силни семейства с по стара развита майка гледани добре в район с добра паша и имайки в предвид времето какво стана няма нищо чудно в това, не се роят смотаните (или тези с добра генетика плод на дългогодишен труд между другото как го постигат аз не знам но имаики в предвид какви знания опит и инструментариум им е нужен не ме учудва) поставени в същите условия като силните .
За сега проблеми с роенето нямам. 2-3 ги оправих, но не е фатално. МЕД НЯМА. От тия 2 магазина са напръскали по няколко пити тук.там. А плодниците са блокирани ПЕРФЕКТНО. Даже ме е страх да ги ровя. ДАно качат малко отдолу-нагоре.
Бях чел мисля че Таранов го пишеше че рояването настъпва в резултат на препълване на гнездото с млади, безработни пчели и рязкото съкращаване на снасянето на яйца от майката обаче не обясняваше защо майка спира да снася.
Свищева. Сега и е трета година. Майката на тригодишната е баба на ланшната........ почти един тамазлък.(демек старата е леля на младата). А върви ги разбери..... Както вали за едната, така вали и за другата..... Да не очакваш ,че млада майка ще рои.
В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))