Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6775

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Айде, айде, всичко знаем, хаха, ама дай да не им отваряме очите на кибиците. Прочие, стига сме чатили, че нали уж сме за пример тука. Карай я по-спокойно и ще се наредят нещата. лека.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Ник, много си скромен
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Ник, много си скромен
    Не знам какъв съм, ама пак се изложих, от 43 кошера 31 в роево, a като гледам как вали всеки ден и другите може да изпаднат.
    Лошото е, че сега не видях никаква грешка в работата ми а при положение че толкова много са изпаднали в роево трябва да има такава.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,сипваш ли си ракийца?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не знам какъв съм, ама пак се изложих, от 43 кошера 31 в роево, a като гледам как вали всеки ден и другите може да изпаднат.
    Лошото е, че сега не видях никаква грешка в работата ми а при положение че толкова много са изпаднали в роево трябва да има такава.
    Споко не е лошо че са изпаднали в роево лошо е като ги изпуснеш не си само ти а много ама не си признават аз например онзи ден на Гергьовден отивам и първата ми работа бе да огледам дърветата и на сливата едно рояче си висеше и ме чакаше милото та си го прибрах ама....не е си работа.
    В болшинството от случайте се роят силни семейства с по стара развита майка гледани добре в район с добра паша и имайки в предвид времето какво стана няма нищо чудно в това, не се роят смотаните (или тези с добра генетика плод на дългогодишен труд между другото как го постигат аз не знам но имаики в предвид какви знания опит и инструментариум им е нужен не ме учудва) поставени в същите условия като силните .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    За сега проблеми с роенето нямам. 2-3 ги оправих, но не е фатално. МЕД НЯМА. От тия 2 магазина са напръскали по няколко пити тук.там. А плодниците са блокирани ПЕРФЕКТНО. Даже ме е страх да ги ровя. ДАно качат малко отдолу-нагоре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Бях чел мисля че Таранов го пишеше че рояването настъпва в резултат на препълване на гнездото с млади, безработни пчели и рязкото съкращаване на снасянето на яйца от майката обаче не обясняваше защо майка спира да снася.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,сипваш ли си ракийца?
    Няма ракия, цял ден оправям кошерите сега съм нощна смяна утре отивам пак на пчелина да продължавам.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Свищева. Сега и е трета година. Майката на тригодишната е баба на ланшната........ почти един тамазлък.(демек старата е леля на младата). А върви ги разбери..... Както вали за едната, така вали и за другата..... Да не очакваш ,че млада майка ще рои.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •