Шестия по ред за годината.За 4-та поредна година,точно на това място до "канцеларията" ми....и пак на сухи рамки...
Шестия по ред за годината.За 4-та поредна година,точно на това място до "канцеларията" ми....и пак на сухи рамки...
Днес , към 13.00 в капана се намърда голям рой . Не съм го отварял , но утре ще го преслушам.
[QUOTE=Ангел Йосифов;94470]Благодаря!Много съм добре.Допивам си виното и си лягам.Иначе този хубостник има още двама братя,като ги натоваря един в/у друг ми донася по една тенекия мед.Демек,има какво да ги правя....[/QU
Геле как я носят бре тая тенекия аз мой те не мога да ги накарам мед да носят камо ли тенекия с мед![]()
Капана е с вътрешни размери 22х22х50. Това прави 24,2 литра върешен обем. Няма рамки. Исках да го направя поне 30 литра, но не ми беше подходящ материала. Прелаката според мен е основния проблем ,защото е само 2,5 см. в диаметър и няма вотори отвор за вентилация. Следващата версия ще е с по-голяма прелка и отвор за вентилация. Ще съм благодарен ако ми дадете съвети за него, къде да го позоционирам и има ли въобще значение.
2/3-ти от капана е омазан с прополисова тинктура, има и покапан разтопен восък. В капана слагам и по затворено найлоново пликче с памучен тампов в него, който е напоен с етерично масло от лимонена трева.
Ангел позна, наистина са почнали са да градят далаци от долу.
За мен литражът е добре, прелката - също. За вентилацията съм съгласен. С допълнителни летви/дъсчици отгоре/отдолу не можеш ли да му дигнеш малко височината? Колкото да вкараш ЛР рамки и да има 5-6 сантима отдолу? Или пък сега както е да вкарваш малки ДБ? Това с цел да си улесниш работата. Иначе за позиционирването, практиката казва, че където е текло пак ще тече. Другото вече е магия
В случая мазането и тампонът са свършили работата.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
2 от 2, + самозаселил се в един сандък. С работещи майки, слабички....ама дано дръпнат. Отводките дето си ги правя са 2-3 пъти по-яки..........
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))