Първоначално публикувано от
Mateev
Излезе ми пробата от лабораторните анализи на отровените ми пчели. Вече имам доказателства, че пчелите ми наистина са отровени. В тях са намерени следните препарати:
1. Coumaphos - от лабораторията казаха, че той обикновенно се добавя в разтвора когато се пръска с други препарати
2. Tebuconazole - фунгицид, забранен за употреба в Евросъюза още през 2009 г.
3. Thiacloprid - инсектицид от групата на неоникотиноидите
Всеки един от тези препарати е в състояние да убие пчелите при надвишаване на максималната доза (0.01 mg/kg). При мене пчелите са убити и от трите препарата, като надвишението на дозите е съответно 3.1 пъти, 5.6 пъти и 1.5 пъти.
Иначе лабораторията е страхотна. Изследвала е моята проба за над 1000 различни вида препарати и сред тях е открила тези 3, които са убили пчелите посредством високи дози на употреба. Страшно съм доволен, че в България съществува такава лаборатория, която е в състояние да постигне такива впечатляващи резултати при изследванията. Цената на пробата е много висока (около 400 лв.), но резултата си струва парите.
Вижте как изглежда протокола от анализите на тази лаборатория:
Capture.JPG
А ето го и целия протокол, който се състои от 7 страници. Пет от тях са пълни с информация за всеки един препарат, който го изследва тази лаборатория, както и какви са максималните допустими дози за този препарат:
RSLX117503E EU16001029.pdf