Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 37 от 47 ПърваПърва ... 273536373839 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 361 до 370 от общо 465
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    @Матеев
    Колега, мислил ли си да продаваш тези сандъчета по куриер, по маниера на Икеа? В смисъл материала нарязан, пакет с винтчета и всичко компактно опаковано. Тази година се канех да си направя такива сандъчета, но така и не ми остава време, но ако можеш да ми продадеш като сглоби си сам, бих си купил. Иначе готови биха се чупили при транспорт от куриерите, освен това заради обема им ще се качи цената на доставка.
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ще помисля по въпроса.

Докъде стигнахте с мисленето г-н Матеев?
    При пчелите има мед, защото има ред!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Докъде стигнахте с мисленето г-н Матеев?
    В момента не мисля - в момента бачкам на 150% ......

Наесен като започна да мисля за другата година и да планирам няколко хиляди нови сандъчета, подсетете ме в каква посока трябва да е правилното мислене.

Наблюдател
    Регистриран
    05.12.2015
    Пчеларски район
    Dobrich
    Привет на всички.
    Прочел съм темата от самото начало.Отсял съм цялата информация,която представихте в темата и най вече на г-н Матеев,Благодарности за споделения опит.
    Имам приятел,който има фирма за дограма и от него взех отпадачни листи термо панели,които размери на мен за нуклеуси са достатъчни.
    Питането ми е да премахна ли от вътрешната страна пластмасовия лист или да го оставя,но дали ще прави конденз.И поради гладката му повърхност,дали ще е удобно на пчелите.Иначе спестявам боядисването.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Mitko80 Виж публикацията
    Привет на всички.
    Прочел съм темата от самото начало.Отсял съм цялата информация,която представихте в темата и най вече на г-н Матеев,Благодарности за споделения опит.
    Имам приятел,който има фирма за дограма и от него взех отпадачни листи термо панели,които размери на мен за нуклеуси са достатъчни.
    Питането ми е да премахна ли от вътрешната страна пластмасовия лист или да го оставя,но дали ще прави конденз.И поради гладката му повърхност,дали ще е удобно на пчелите.Иначе спестявам боядисването.
    Него махай.
    Милен Михов

Наблюдател
    Регистриран
    05.12.2015
    Пчеларски район
    Dobrich
    Oк,няма да го махам,така и здравината ще е по голяма и пчелите няма да прегризват фибрана.
    А с какво бихте ми препоръчали да лепя.От прочетеното тук стана ясно,че лепите с полиуретанова пяна,но на гладкия пластмасов лист дали ще държи.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Има едно полиуретаново лепило за дърво на Судал. Разпенва се малко и залепва много здраво. Един приятел си прави капаците от такива отпадъци-залепва ги перфектно

Наблюдател
    Регистриран
    05.12.2015
    Пчеларски район
    Dobrich
    Благодаря за бързия отговор

Наблюдател
    Регистриран
    20.06.2015
    Такъв нуклеус може ли да се ползва с цел хващане на роеве. Мисля да си направя 2-3 и да ги окича наоколо с по 2-3 стари рамки вътре. Как мислите ?

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Дали ще е фазерно съндъче,дървено или от фибран според мен няма разлика. Разликата е когато се правят отвотки фибрана е изолация и се създава по добър микроклимат от по малко количество пчели.Вече ги изпробвах и за мен вършат перфектна работа, за следващия сезон ще си направя повече.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Имам и аз 2 броя от г-н Матеев от миналия сезон. Сега ми се наложи да използвам единия временно за една отводка и онзи ден като я прехвърлях с изненада установих, че имаше локвичка вода на дъното в предната част между мрежата и прелката, явно от дъждовете последните дни. Случвало ли ви се е и откъде според вас влиза водата? То всъщност вариантите са 2 - или отгоре от таванката по някакъв начин да подлизва или другия вариант по-вероятен ако дъжда е бил силен и под наклон да е влязла през отвора на прелката.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Страница 37 от 47 ПърваПърва ... 273536373839 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •