Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 236

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    На тазгодишното изложение в Плевен си взех 2 лозички Кардинал. Жената дето продаваше (на втория етаж бяха) каза, че са от Айтос. Даже малко ми се скара, че питам дали ще се хванат, и АКО не се хванат....КВО ПРАЙМ. Взех си все пак..... Е НЕ СЕ ХВАНАХА. МОШЕННИЦИ СА. НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЯХ. За сравнение, всяка година си садя пръчки от нашето си лозе.........ЕМИ ХВАЩАТ СЕ НА 1000000%.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    При лозите за разлика между такава от пръчка и такава ашладисана на присадка сега разбирам, че има. Нали все пак присадките се правят пак от същите пръчки? Да речем, че подложката може да е по-специална и да е по-буйна новата лоза, но като вид и сорт, разлика не би трябвало да има.
    Разликата с овошките е, че там калена ако го заровиш в земята няма да се хване, а при лозата се хваща сравнително лесно с пръчка директно в земята.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    При лозите за разлика между такава от пръчка и такава ашладисана на присадка сега разбирам, че има. Нали все пак присадките се правят пак от същите пръчки? Да речем, че подложката може да е по-специална и да е по-буйна новата лоза, но като вид и сорт, разлика не би трябвало да има.
    Разликата с овошките е, че там калена ако го заровиш в земята няма да се хване, а при лозата се хваща сравнително лесно с пръчка директно в земята.
    Калема остана наравно със земята.......така ми показа и ГОСПОЖАТА дето ми “продаде“ лозичките. И преди съм купувал лозички по пазарите......тогава тия нашите “търговци“ ми казаха да ги заровя целите и да не ги барам докато не избият сами...... АБЕ ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ТЕ НАГЛАСИ КАКТО МУ ДОЙДЕ НА АКЪЛА.......А ПЪК ЗА ОВОШКИТЕ НАПРАВО......(как да не псува човек). Купувам дръвче за червена сладка ябълка, то излиза бяла кисела....... Къде да ги търся търгашите “овощари“ след 3-4-5 години да им припомням какво са ми пробутали.......

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Калема остана наравно със земята.......така ми показа и ГОСПОЖАТА дето ми “продаде“ лозичките. И преди съм купувал лозички по пазарите......тогава тия нашите “търговци“ ми казаха да ги заровя целите и да не ги барам докато не избият сами...... АБЕ ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ТЕ НАГЛАСИ КАКТО МУ ДОЙДЕ НА АКЪЛА.......А ПЪК ЗА ОВОШКИТЕ НАПРАВО......(как да не псува човек). Купувам дръвче за червена сладка ябълка, то излиза бяла кисела....... Къде да ги търся търгашите “овощари“ след 3-4-5 години да им припомням какво са ми пробутали.......
    Колега,калема на лозите винаги се заравя като се оформя купчинка.На втората година се открива подложката за да се отрежат росните корени за да развие дълбок главен корен.На овошките се оставя на нивото на земята,като се ориентира по посока на най-силните ветрове за да не се откърти когато задуха.Проблема ни е,че много хора взеха да правят неща дето не са за тях,ама пуста лакомия...
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •