Страхотен форум ! Браво !![]()
Страхотен форум ! Браво !![]()
Един съвет по добре направете така че дадения модератор или админ да отговаря за определена част или секция от форума. Или още по добре в секциите с районите да отговарят хора от съответните райони. Сега като гледам в форума има всичко друго но не и ред към който се стремите редно е и вие да спазвате някакъв ред не само да го изисквате от нас![]()
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Ако разделим модераторите по секции ще има закъснения в модерирането, защото не винаги всички модераторите са онлайн, затова са във всички форуми за да може който е тук своевременно да реагира навсякъде.
http://pchelarite.com Сайт за пчеларство, пчели, пчелари
http://obiavitevi.com Публикувайте обявите си в раздел пчеларство http://obiavitevi.com/index.php?page...&sCategory=396
Аз съм собственик и администратор (модератор) в няколко форума. Трябва да ви кажа, че в моите форуми от месеци не ми се е налагало да модерирам каквото и да било на когото и да било. Хората си дискутират в дух на разбирателство и взаимопомощ и НИКОЙ НИКОГО НЕ ОБИЖДА !!!
Тука в този форум направо останах гръмнат! Не знам какви хора са се събрали, но човек не може да напише и един постинг, без да бъде оплют или обиден от някого.
Рецептата за оправяне на форума е много проста - играл съм я много пъти и всеки един път тя действува безотказно. По принцип хората не са такива злобари и комплексари, каквито се представят по форумите. Ако с един такъв човек говориш по телефона или се срещнете очи в очи - това ще си е напълно нормален човек, който си има възпитание и добри обноски. Във форума обаче той се овълчва и започва да пише простотии. Причината за всичко това е АНОНИМНОСТТА !!! От психологична гледна точка ако един човек е прикрит от анонимността, то в неговите действия се прокрадва безнаказаността и той си позволява думи и действия, които в нормална ситуация възпитанието го възпира да каже и направи.
редактиран от модератор
Нямам абсолютно никаква причина да харесвам Матеев. По скоро обратно. Но за съжаление тука е прав.Mateev Каза:
По принцип хората не са такива злобари и комплексари, каквито се представят по форумите. Ако с един такъв човек говориш по телефона или се срещнете очи в очи - това ще си е напълно нормален човек, който си има възпитание и добри обноски. Във форума обаче той се овълчва и започва да пише простотии. Причината за всичко това е АНОНИМНОСТТА !!! От психологична гледна точка ако един човек е прикрит от анонимността, то в неговите действия се прокрадва безнаказаността и той си позволява думи и действия, които в нормална ситуация възпитанието го възпира да каже и направи.
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Колеги, май се впрягате излишно.
Потребителите на форума са много точна представителна извадка на обществото ни. За това ни е такова и положението. Не ни е виновна държавата. Такива са ни и политиците, такива са ни и шефовете, такива са ни и служителите. Абе просто сме си такива и ние.За това си заслужаваме съдбата.
Хайде преди да се вторачим в съседския двор, да НАПРАВИМ нещо в нашия си.
До преди 2-3 дена и мене много ме дразнеше новия "колега". Ма си рекох, абе що да си късам нервите, след месец всички ще са по пчелините и като загуби публика и всичко ще си дойде на мястото. Егал съм им хабата и на програмите и на алчните инкасатори на еврофондове и на безработните групи и на всичките тарикати. Тука има два типа потребители за мене - такива от които искам да науча нещо и такива с които бих споделил скромния си опит. За съжаление и двете групи се събират на пръстите на ръцете и краката ми :D
Айде да свършва тази зима и да тръгваме из кошерите, че ке се утепаме из форумите.
п.с. Към модовете. Справяте се отлично. Пазете баланса между свободата и правилата. Че я вижте какво става у синия... 4 мнения за 3 дена... ама то с триене на потребители и безпардонна цензура до там се стига![]()
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Здравейте! Регистриран съм във форума от 7 април 2011г и досега само четях темите и се учех от колегите които споделяха и разбират от пчеларство. Напоследък след появата на Матеев във форума с демонстрирането на отношение/определението мърши/ към колеги взех да се дразня но аз си го познавам от неговия соларния форум в които там демонстрираше същото поведение.. Той човека си е такъв просто..най кадърния проектант, най кадърния бисзнесмен ... другите са мърши.. Но сега и да стане модератор...просто не се стърпях..
Искам да благодаря на администраторите и модераторите на форума. Останах приятно изненадан колко бързо отреагираха този път с почистването на спама и на конфликтните постинги. Това е верният начин на действие.
Ясно осъзнавам че благодарение на конфликтите в последните 2-3 дена, няколко човека създадохме много работа на администраторите и модераторите и искам лично да им се извиня за моята част от този проблем.
Ще се постарая в бъдеще да не им създавам работа дотолкова, доколкото нещата зависят само от мене. Ако някой ме обиди - няма да отвръщам на обидата с обида, а само ще коментирам факта, че ми е неприятно. Това е нормално човешко взаимоотношение и е редно този, който е обидил, сам да си редактира постинга.
Обещавам и аз да не обиждам никого, а ако неволно го направя без да искам - моля информирайте ме. Ще си поправя постинга и ще се извиня.
Колеги,в последните дни емоцията и нервите ескалираха в резултат на неподходящи фрази,определения и дори обиди.В резултат на това,съобразно правилата на форума,на модераторите се наложи да изчистват доста спам,дори и да премахват цели постове.Администраторите не искахме да се намесваме,като се надявахме тези недоразумения да се изчистят от колегите,които ги създават,за съжаление обаче това на стана.Както в държавата има закони и дали са добри или не те трябва да се спазват,така и тук има правила и не сме казали,че са перфектни,които трябва да се спазват.В следващите няколко дни,всички теми ще се опитаме да ги прочистим от спама,натрупан през месеците назад и нека никой не се сърди,че му го нямал емотикона с чашата,поста от 2 думи или мнение,което не по темата.Всеки,който си позволи и с най-малак жест да обиди друг,ще бъде наказан с бан за 48 часа.При повторно събитие,същият ще бъде изтрит от форума.Нека спазваме добрият тон и взаимоотношения и този,на когото някоя тема или пост не са му интересни,просто да ги подмине и да не се опитва да дразни.Има тема,където човек може да впрегне цялото си остроумие и творчество или да си приказва на воля,но това нека не става в темите,защото Ви уверяваме,че в момента на констатиране на спам в темите,начаса ще бъдат премахвани.На всички Ви пожелаваме приятни часове във форума в компанията на приятелство и колегиалност.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))